Wysłany: 26-07-2012, 23:10 Gdzie w Trainz 12 jest zegar ???? .
Zakupiłem TRS12 wgrałem sobie mapkę Lublin-Dorohusk i wszystkie zależności itp wszystko działa wyśmienicie ale mam jeden głupi problem .
Gdzie w tej wersji Trainz jest zegar ??? . No wiecie chodzi mi o to gdzie jest zegar pokazujący która jest aktualnie w grze godzina . Jak to włączyć ??? .
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 26-07-2012, 23:18
Może jakiś screen? Powinieneś mieć domyślnie włączony HUD w sesji, z prawej strony ekranu. Tam są wszystkie informacje: godzina, prędkość, sterowanie trybami kamery itd. HUD włącza i wyłącza się klawiszem F5.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2012, 09:51
Przemek9242 wstawiamy miniaturki.
HUD pojawia się w momencie jak masz wybranego maszynistę, jeśli nie możesz go wybrać, tzn. że są problemy z sesją (informuje o tym biały robak na czerwonym znaczku w prawym dolnym rogu).
Robaczek pojawią się w każdej sesji ale z żadną nie miałem problemów . Czasami tylko gra się zawieszała ale to chyba już nie przez błędy sesji tylko jak zwykle niestabilność trainz .
Wszystko działa jak należy tylko właśnie nie ma tego zegara nigdzie a to by się przydało bardzo .
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2012, 10:30
No właśnie, wydaje mi się, że ten błąd powoduje wywalenie maszynistów, czyli brak możliwości skorzystania z właściwości HUD (m.in. zegara). Poszukaj co powoduje ten błąd (klikasz na błąd i więcej) i spróbuj rozwiązać problem, IMO pewnie chodzi o ładownie uniwersalne.
Aha, upominam drugi raz, wstawiamy miniaturki.
I po długich namysłach i próbach nie doszedłem co tego co ten błąd powoduje .
Aaaa chciałbym jeszcze dodać ze w zwyklej sesji wbudowanej w grę jest to samo nie ma zegaru . Ale nie wyświetla się robaczek na dole . Przeinstalowalem grę i nic to nie pomogło .
Chciałbym ten problem rozwiązać bo jest to bardzo wkurzające a nie wiem jak :( .