Zrobiłem program, który z zasady ma pobierać kuidy na podstawie config-u i zapisanego w nim kuid-table. Sam program zajmuje 961 KB i jest leciusieńka. A cała paczka (tylko!) 1061 KB. Wiem, interfejs nie powala, za to nie ma jakichś skomplikowanych funkcji czy ustawień. Myślę, że wszyscy autorzy nam pomogą i wyślą paczkę linków do swoich dodatków. Robię KuidlndGO! by takowe paczki robić, ale mam z nim na razie problemy. Lutek powiedział, że jeśli zaakceptujecie, to w weekend da oficjalnie na stronkę. Więc głosujcie (i używajcie tylko pierwszej opcji )
Już raz o tym mówiłem, ale żeby było widoczne (czerwoni, Lutek powiedział, żeby napisać) napisałem jeszcze raz
Sorki że zawracam głowę ale ściągnąłem KuidLand, ale po włączeniu go wyskakuje mi taki błąd:
"Error! Nie udalo sie otworzyc pliku!"
Wiesz co można z tym zrobić?
Są dwa wyjścia:
1) Nie dałeś do folderu pliku config
2) Nie wypakowałeś paczki bezpośrednio na dysk C:
Powiadom mnie, czy wszystko git.
Oczywiście po lekturze instrukcji
_________________ Tantum astaria ac carri (ac BKV z.r.t.)
No, nareszcie, wydaję KuidlandGO! 1.0! Jest instrukcja, lecz jest jedna ważna sprawa: otwieramy archiwum i folder Kuidland, który wtedy zobaczymy, wypakowywujemy BEZPOŚREDNIO na dysk C: . Proszę twórców dodatków o przesyłanie paczek do mnie (adres w instrukcji). Na razie nie będą one publikowane, ale jak zostanie zaakceptowany, to paczki pójdą na serwer.
Podziękowania dla programer1234 za poprawki w programie!!!
Proszę pisać pytania, wrażenia, propozycje jak również o głosowanie.
PS. Czerwonych proszę o scalenie postów 1, 2 i 4 (tego), a usunięcie nr 3 (jeśli można)
PS2. Zapomniałem wywalić testowych plików z dodatkami Radka, przepraszam bardzo
Ostatnio zmieniony przez Pawajoro 06-04-2012, 16:07, w całości zmieniany 2 razy
Więc Kuidland 2.0 jest tworzony. Wśród nowości można wymienić: kooperacyjność 3 systemów: SP Kuidland (mój projekt), Kuidlandu Orchii i Downloadu PTT, połączenie funkcji pobierania i uploadowania w jeden program, wprowadzenie skanowania plików CDP oraz wprowadzenie wbudowanych Webbrowser'ów oraz czatu (autorstwa kamila11). Pojawi się również cudny interfejs. Więc ogłaszam IKONKURS na ikonę programu. Ikonki proszę publikować w tym temacie. Nagrodami będą: imię i nazwisko lub wybrany nick umieszczony na stronie projektu oraz w programie, a także status przyjaciela projektu oraz satysfakcja
Oficjalna strona projektu na SourceForge'u:
https://sourceforge.net/projects/kuidland/
Wydanie programu planowane na weekend. Wszelka pomoc w zakresie programowania w językach C/C++/MS Visual/PHP/SQL oraz testowanie mile widziane, zgłoszenia chętnych przyjmowane na PW
Życzę natchnienia i pozdrawiam
JEST!!! Kuidland Uploader v2.0u przechodzi w fazę beta.Co nowego:
Samoczynne pobieranie KUIDów z pliku CDP
Centralna Baza Dodatków PTT działająca dzięki uprzejmości Jego Skryptowności Radosława Bacha
Automatyczne tworzenie "drzewa tekstowego" do SP Kuidland (mój Kuidland)
Samoczynne tworzenie obrazka i HTML'a
Wrzucanie automatem wszystkiego na FTP PTT
A do zrobienia jeszcze panele admińskie i nterfejs do "publika", a w nich:
Automatyzowany proces zatwierdznia dodatków (żeby Jego Opierniczność mogła wykonywać ulubione czynności )
Wprowadzenie EMAILOWYCH POTWIERDZEŃ DODANIA/ODRZUCENIA - Niektórzy sygnalizowali taką potrzebę, SMACZNEGO!!!
Kanał RSS dla lubiących być "w kursie"
W efekcie dodanie dodatku sprowadza sie do kroków:
Zrobienia dodatku
Zrobienia screena
Spakowania CDP'ka
Wpisania informacji do Kuidlandu
Naciśnięcia Twórz! i poczekania
Poczekania na potwiedzenie dodania
Tutaj filmiki:
Film 1 Film 2
Ta kompilacja jednak nie będzie dostępna dla wszystkich, lecz jedynie dla Beta-testerów. Jednakże w moim "dywizjonie" nie ma żadnych typowych dodawaczy na PTT. Chętnych do prób zapraszam na PW.
Interfejs nie powala, wiem, jest on jednak tymczasowy.
Zapraszam do stosowania funkcji "odpowiedz"
SMACZNEGO!!!
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 28-10-2012, 19:08
Naprawdę zapraszam do testowania i wylewania tutaj swoich opinii, kolega nieźle się napracował i grzechem by było aby ten projekt odrzucić. Zatem do dzieła.