Przedstawiam wam oto najbardziej błahy problem w Trainz, z jakim kiedykolwiek się spotkałem.
Otóż nie działa mi rolka od myszy w TSie (i tylko w TSie). Problem jest o tyle uciążliwy, że nie mogę zbliżyć ani oddalić kamery, przez co trochę ciężko jest budować. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim czymś i znalazł rozwiązanie?
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 11-03-2013, 11:48
Nie wiem co może być tego przyczyną, więc zanim znajdzie się rozwiązanie podpowiem tylko, że oddalać i przybliżać widok można również klawiszami Page Down i Page Up.
Styki? Teraz sa szczury optyczne a taka z enkoderami na stykach widzialam ostatnio 10 lat temu a i tak byl to przedpotopowy zlom.
Jezeli rolka dziala w innych programach to sprobuj ubic program narzedziowy od myszy. Mialam tak z a4techem ze program narzedziowy gryzl sie z niektorymi grami i trzeba bylo ubijac przed uruchomieniem gry.
_________________ MEOW!
Energy [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2013, 16:39
Klawisze tylko połowicznie rozwiązywały problem, bo nie dało się przewijać menu. A teraz już wszystko śmiga i lata aż miło. Dzięki Alana ;)