Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-04-2011, 23:33 Nowe działy
Nie znalazłem takiego tematu, więc założyłem nowy wątek.
Ze swojej strony proponuję założyć dział TS12 (Trainz Simulator 12), jako że gierka już się ukazała, a na początku użytkowników będzie pisało tam niewielu będzie łatwiej ogarnąć problemy wieku dziecięcego (jak to było z działem TS2010).
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 18-04-2011, 09:03
Działy do Trainz starszych od 2006 czyli 2004 i 1.4 spleść w jedną całość pod jakąś nazwą typu obciach czy coś :D A tak na poważnie to scalić te dwa działy i zostawić w nich wszystkie tematy, sporo ludzi siedzi na 2004 więc co jakiś czas pytania odnośnie 2004 będą się pojawiać. Za jakiś czas istnienie tych dwóch działów nie będzie potrzebne, wszyscy się przeniosą albo na 2006/ TC albo na 2009+.
Wysłany: 18-04-2011, 10:35
Bo ja wiem czy warto ruszać stare działy, dzięki ich istnieniu łatwiej jest znaleźć informacje dotyczące konkretnej wersji gry. Już nie bądźmy ortodoksami
Wiem, odgrzewam kotleta, ale nie chcę zaśmiecać forum nowymi tematami.
Mianowicie: nie wiem jak inni, ale ja proponuję w naddziale (czy jak to zwią) OFF założyć dział "Modelarstwo" lub "Modelarstwo realne" i wrzucić tam top-y o budowie Ty2 (przez Qdaty-ego ) oraz EN94 (Michal J). Czekam na rozpatrzenie tego pytania przez modków i admina, a ja na razie piszę w Hydepark-u
_________________ Tantum astaria ac carri (ac BKV z.r.t.)
Wysłany: 07-02-2012, 11:27
Nie to żebym był jakoś specjalnie anty ale są specjalne fora dotyczące modelarstwa, a u nas takie tematy pojawiają się tylko gościnnie i może niech tak zostanie.
Ale to jest forum Trainz, a Trainz to też pewna forma modelarstwa, tylko że wirtualnego. Skoro tak, to w pewnym sensie forum o modelarstwie kolejowym, a zatem uważam, że taki dział powinien się tu znaleźć.
A czy ktoś z użytkowników ma/miał takiego TRSa? Jest na forum ktoś kto mógłby udzielić pomocy dla tej wersji?
Bo mam przeczucie, że są to problemy tak niszowe, że nie warto wydzielać osobnego działu. Ktoś kto szuka pomocy zawsze może napisać w dziale problemy. Tylko nie wiem, czy mamy jakiegoś specjalistę od tych wynalazków...
Witam :) To mój pierwszy post tutaj, ja w temacie Trainz i Androida.
Jestem raczej graczem, także póki co na moim sprzęcie wylądował Trainz Driver. Daaawno temu grałem w pierwszego Trainza i jakoś tak z sentymentem odpaliłem tę aplikację na Androidzie.
Działa żwawo, ale da się jedynie pojeździć. Póki co są trzy lokacje po dwie trasy każda plus tutorial. Ogólnie gra się miło, a cena (3.16 zł) jest mocno kusząca.
Jest jeszcze 'pełna' wersja (nie tylko jeździmy, ale też budujemy trasy) w cenie ok 16 zł i pewnie nabędę za czas jakiś :)
Dlatego podłączam się do postów powyżej - warto byłoby zrobić osobny temat :)