FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z uruchomieniem po zmianie systemu
Autor Wiadomość
kklyz
świeżak

Wysłany: 01-10-2008, 19:30   Problem z uruchomieniem po zmianie systemu

Witam

Mam problem z uruchomieniem gry TRS 2004 po jej instalacji. Wcześniej miałem ją zainstalowaną pod systemem Win 98 i działał bez problemu. Po zmianie na System win XP gra po instalacji sie nie uruchamia. Próbowałem bawić się opcją ustawienia ekrany ale nie dawało to efektu. Albo sie pojawił czrny ekran, albo komunikat o sprawdzeniu Daritix, sterowników idt.

Za pomoc zgóry dziekuję. Bardzo lubie tę grę więć mi bardzo zależy by ją uruchomić

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 01-10-2008, 19:44   

Czy po wgraniu winXP wgrales sterowniki do chipsetu [do plyty glownej] i do karty graficznej, te dolaczone do komputera lub sciagniete z stron internetowych producentow plyty glownej i karty graficznej?

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 01-10-2008, 19:50   Re: Problem z uruchomieniem po zmianie systemu

kklyz napisał/a:
Witam

Mam problem z uruchomieniem gry TRS 2004 po jej instalacji. Wcześniej miałem ją zainstalowaną pod systemem Win 98 i działał bez problemu. Po zmianie na System win XP gra po instalacji sie nie uruchamia. Próbowałem bawić się opcją ustawienia ekrany ale nie dawało to efektu. Albo sie pojawił czrny ekran, albo komunikat o sprawdzeniu Daritix, sterowników idt.

Za pomoc zgóry dziekuję. Bardzo lubie tę grę więć mi bardzo zależy by ją uruchomić

Chyba DirectX, jeśli go nie zainstalowałeś to nie uda Ci się włączyć gry.

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 01-10-2008, 19:53   

Znowu zapomnialam ze uzywam XPsp2 Alana's Edition z wgramym directx9 i wieloma sterownikami na stale :D
Racja - to tez moze byc powodem. Ale jezeli na OpenGL tez sie krzaczy to na 90% brak lub uszkodzone sterowniki do karty graficznej. Te ktore windows ma w sobie nadaja sie jedynie do zawieszania komputera.
Ostatnio zmieniony przez Alana 01-10-2008, 19:53, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu