Wysłany: 21-06-2008, 10:28 Problem przy włączeniu gry
Cześć jestem nowy na tym forum i mam pewien problem przy włączeniu gry, a mianowicie wyskakuje taki problem i nie wiem co mam zrobić :(wcześniej już zainstalowałem DirectaX9):
Your computer hardware and or software is unable to communicate correcrtly with trainz.
Ensure You have:
-Installed DirectX9
-Installed the latest drivers for your video card. (ie. at www.nvidia.com or www.ati.com)
-Tried both OPENGL and DirectX9 settings. ( Trainz launcher-> configure trainz->display settings)
Jak uruchamiasz trainz-a,to pokazuje Ci się okienko, dajesz Konfiguracja Trainz ->Ustawienia Ekranu ->i zmieniasz na OpenGL albo NA Directx9 i powinno zadziałać . Życzę miłej gry
________
DAWACH
"Lokomotywa jeszcze może być odrestaurowana i jeszcze może żyć,ale człowiek już więcej niepociągnie "
To w takim razie coś namieszałeś w swoim wątku, bo FactorX wyraźnie podał taki tok postępowania, a ty później napisałeś, że wskazany sposób nie zadziałał ;]
siemka mam problem z uruchomieniem trs2004. gdy mi sie gra laduje to tylko do pszedostaniego swiatla a jak wlanczam menadzer zadan windows to piszemi ze trs2004 ma brak odpowiedzi pomocy i prosilbym o jak naszybsza odpowiedz dzieki i pozdrawiam
siemka mam problem z uruchomieniem trs2004. gdy mi sie gra laduje to tylko do pszedostaniego swiatla a jak wlanczam menadzer zadan windows to piszemi ze trs2004 ma brak odpowiedzi pomocy i prosilbym o jak naszybsza odpowiedz dzieki i pozdrawiam
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 356 Skąd: Malbork
Wysłany: 02-10-2008, 00:38
emax88 napisał/a:
siemka pszeczytalem sciagnolem wszystko co bylo potszebne i nadal nic a tagrze zrobilem formata i dalej to samo prosze o pomoc dzieki i pozdro
Może być też tak że po prostu zainstalowałeś sporo dodatków i TRS musi sobie zrobić aktualizację bazy z dodatkami... a to troszkę trwa zanim odpali się gra... poczekaj z 10-15min.
U mnie też długo się ładuje po instalacji choćby jednego dodatku... tylko cierpliwość Cię uratuje :)
Ps. "brak odpowiedzi" w menadżerze zadań... hm mam tak samo jak nie chce mi się czekać albo ( wydaje ) mi się że się kąp powiesił.
emax dobra rada.... prawie w kazdym miescie jest taka instytucja jak SZKOLA!!! udaj sie do niej i zostaw kompa na jakis czas... to ci lepiej zrobi.. dobra??