Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 69 Skąd: Ostrów WLKP.
Wysłany: 26-08-2008, 22:41
Ja się czaję na 1 GD DDR DIMM za ok 70 zł. A 1024 gb ra, to wcale nie science fiction, znając dynamikę rynku elektoronicznego to tylko kwestia czasu, a wtedy trainz będzie tak śmigał, że aż szyny będą płonęły za plecami:)
1) Athlon XP 2500+, 512MB ram, GF 6600, WD 80GB
2) Celeron D 2,63GHz, 2GB ram, GF 8600GT, Samsung 80GB
Na pierwszym TRS2004 chodzi dość dobrze, czasem przycina i zwalnia na bardziej rozbudowanych mapach. Na drugim jest lepiej, bez zaciachów, sporadycznie nieznaczne spowolnienia.
Athlona już nie rozbudowywuje, jest tylko do netu lub starszych gierek. Na drugim zamierzam se pograć w kilka nowszych tytułów (m.in. Fable 2, Flight Simulator X) więc planuję kolejny upgrade gdzieś na przełom grudnia/stycznia. Musi zostać wymieniona płyta główna bo obecna ma PCIE x4 (załamka). Do tego jakiś Core 2, Radeon HD4850 i większy dysk. Może to na jakiś czas starczy, jak nie to se konsole kupię ^^'.
Ostatnio zmieniony przez Trejser 03-10-2008, 08:55, w całości zmieniany 2 razy
Celeron 4 1.7
Dysk 40 gb (w wymianie ;p)
Geforce FX 5500 256 mb 128 bit (nareszcie się uwolniłem od Geforca 2 :) )
RAM: 1 gb DDR
Trainz od dziś (wymiana karty) jakiegoś speeda dostał :P
Są w sumie 2 kompy:stary i (jeszcze świeży)nowy... :)
Procek: INTEL Core 2 Duo 3Ghz
Płyta: GIGABYTE GA-EP45-DS3L(dźwiek zintegrowany)
Karta graf.: ASUS HD4850 512Mb 256bit
Pamięc: 4GB
Twardy: 500GB + 80GB(wyciągane)
Zasilacz: 550W
Gry działaja rewelacyjnie,wszystko na najwyższych ustawieniach...
Może to pytanie trochę nie na temat ale mam pytanie jakie komponenty powinna posiadać jednostka centralna żeby uciągnąć taką mapę kolejową Pomorza w skali 1:10( same stacje, tory,tabor, infrastruktura)?
Ale mapa w skali 1:10! Bez tekstur podłoża, bez wszelkich obiektów nie związanych z infrastrukturą kolejową! Mapa na której były by tylko infrastruktura, tabor i sygnalizacja!
Jeżeli mapa w stylu dyspozytorskim, bo chyba to masz na myśli, darując sobie zbędne ekscesy to myślę, że na kompie średniej klasy powinno to sprawnie działać.
Lipusz-Bytów-Korzybie-Sławno-Darłowo
Sławno-Słupsk
Słupsk-Szczecinek
Słosinko-Człuchów
Szczecinek-Chojnice
Kościerzyna-Chojnice
Chojnice-Więcbork-Nakło n/notecią
Tylko tyle zdołał uciągnąc mój sprzęt.
No ale nie ma się co dziwić, procesor Athlon 2000XP, 512 ramu, karta graf. GeForce4 64 MB.
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 09-11-2008, 21:54
TRS2004 i TRS2006 włanczają się do 3-5 sekund. A teraz o wbudowanych mapkach (TRS2004 i 2006): Wszystkie chodzą bez żadnego zacinania, nie zdarzyło mi się, żeby nawet na sekunde się zacieło. Można jechać i 500km/h przez takie stacje jak Toronto (TRS2006) i tak się nie zatnie. Jedynie musiałem sobie rozdzielczości dopasowywać. Jest jedna wada... Na Direxie w nocy wbudowane (niektóre) budynki świecą jakby był dzień. Jednoznacznie jestem mile zaskoczony, przedemna długie dni ściągania całych okrągłych 9000 tysięcy dodatków. Jeśli chodzi o mój stary komputer TRS2006 odpalał mi sie w 25 minut (dosłownie) a TRS2004 5,7 minut. Bez lagów, z wszystkim jestem szczęśliwy i po męczarni z lagami ciesze się, że teraz sobie głęboko odetchnę :)