Wybacz, że tak ostro, ale wypatzyłem takie błędy :
-Mało drzew
-Drzewa późnolistopadowo-grudniowe, stoją obok drzew wrześniowo-wczesnopaździernikowych.
-Trawa FMA, z kwiatkami, jak w Maju (skoro ma to być jesień, daj tę żółtą)
-Niebo, trochę "nudne", jak to ma być listopad, to daj pochmurne (np FMA, world Business) jak ma to być "Złota Polska Jesień", daj bezchmurne (dobrze wygląda, to niebo, FMA, co użył Jamal, lub standardowe niebo nr 6)
No.... to to co mi nie przypomnina w tej mapie jesieni, reszta jest fajna. Dobre rozmieszczenie dodatków, tylko, więcej drzew, i zdecyduj się, czy to ma pokazywać "Złotą Polską Jesień", "Szarugę", czy maj. Życzę powodzenia, i wybacz moją krytykę pod kątem otoczenia, jednak mam nadzieję, że do czegoś ci się przyda. Powodzenia !
Ostatnio zmieniony przez Bartuś 26-09-2008, 20:36, w całości zmieniany 2 razy
Wybacz, że tak ostro, ale wypatzyłem takie błędy :
-Mało drzew
-Drzewa późnolistopadowo-grudniowe, stoją obok drzew wrześniowo-wczesnopaździernikowych.
-Trawa FMA, z kwiatkami, jak w Maju (skoro ma to być jesień, daj tę żółtą)
-Niebo, trochę "nudne", jak to ma być listopad, to daj pochmurne (np FMA, world Business) jak ma to być "Złota Polska Jesień", daj bezchmurne (dobrze wygląda, to niebo, FMA, co użył Jamal, lub standardowe niebo nr 6)
1. Drzewa- mało niby? No dodam jak kartę graficzną wymienię. ;)
2. Drzew typowo jesiennych jest mało, ja je zmieszałem, więc Niektóre drzewa są ,,gołe".
3. Niebo pasuje do klimatu mapki-co do nieb FMA-kiedyś jak je zainstalowałem-wywalało mnie do Windy. :)
Ostatnio zmieniony przez Patrol 26-09-2008, 20:45, w całości zmieniany 1 raz
Drzew na DLS-ie jest co nie miara. Wpisz w wyszukiwarce "Autumn", i masz pełno jesiennych drzew :D Ale z tą trawą, w kwiatki.... to trzeba poprawić koniecznie.
Drzew na DLS-ie jest co nie miara. Wpisz w wyszukiwarce "Autumn", i masz pełno jesiennych drzew :D Ale z tą trawą, w kwiatki.... to trzeba poprawić koniecznie.
Oo Dzięki :) Zastanawiam się na tych drzewach co używa Jamal-JVC Tress. Co do trawy-pobawię się :)
Drzewka wymienione (Włoskie wymienione na JVC zmieszane z paczką Niffiego) na całej mapie, cukrownia z resztą połączona-jest płynnie-13 segmentów, co do trawy-pomyliłem rodzaje-są 2 podobne typy ;) Wymieniłem i jest cacy. Właśnie zasysam nieba FMA :)
Dzieńdobry wieczór .
Nadeszła złota Jesień-wypogodziło się i zarząd wypuścił dziś z pociągiem towarowym do Cukrowni PX48 :)
Na screenach widać jeden z ostatnich segmentów przed Demkiem mapy- 25 Październik- TrainzMaps :) Poprawione tekstury i drzewka oraz mała wieś-bez nazwy :P Muszę ją sobie wymyślić :P No więc komentujcie!
Bardzo ciekawy sposób robienia mapy. Wszystko idzie przy torach a reszta jest maskowana.
Mapa przypomina mi linię realną Olesno Śląskie - Praszka. Linia czynna była do 1992. Jeśli się nie mylę to do lat 20-tych była to linia z wąskim torem. Od Praszki do Wielunia do dzisiaj jest a właściwie był wąski.
Sony tam jest krzyż tylko jest cienki i go nie widać na tle parowozu :)
Co do torów przy posesji wzorowałem się poniekąd na zdjęciu z atlasu wąskotorówek- ładownia buraków z mijanką pod PRLowskim ,,Klockiem" mieszkalnym-mniam :)
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-10-2008, 18:55
Patrol, polecam wejśc w tekstury w TRS, odnaleść dział "Germany" czy "Niemcy" i tam jest taka hardcorowo czarna tekstura ziemi. Idealna do plamkowania pod obiektami typu domy, kamienice itp. -> udaje cień odbity i rzucony.
Trawa na ulicy->nic na to nie poradzę-FMA nie stworzyło tego typu trawy z mniejszymi wymiarami-nie będę mieszał...Co do teł-użyje tych Voytasa-koniec i kropka.
Dzięki Klinaziom-zobaczę :)