Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-09-2013, 19:31
Udało mi się odpalić po jakimś czasie Trainz-a (nie na długo, nie liczcie na powrót ), więc wpakowałem region PRL w jeden plik, do ściągnięcia tutaj. Oczywiście po spaczowaniu sobie Trainz-a wszystkie dodatki z tego pakietu wykazują błędy krytyczne (chyba kogoś w tej Australii porypało, brak obrazka to błąd krytyczny, sic!), nie zamierzam tego poprawiać ale jak ktoś ma ochotę, to proszę bardzo, miłej zabawy.
Wysłany: 14-12-2013, 21:11
Jako, że na dłużej się wymiksowałem z Trainz-a chciałem was poprosić żebyście przejęli na swoje barki ocenę repaintów na moich modelach, czyli jak wam się jakiś dodatek będzie podobał, to go publikujcie, a jak nie to już Zolw zrobi swoje
A propos Zolwia, to z tego co się orientuje posiada on wszystkie moje dodatki, które zrobiłem do gry i jeśli czegoś wam brakuje, to uderzajcie do niego (a co, będę złośliwy ).
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 14-12-2013, 21:33
Doctore dobrze wiedzieć, że z zaświatów czasami przybywasz i głosisz dobrą nowinę. Teraz przynajmniej mamy dowód na to, że Żółw jest sknera i stosuje metodę psa ogrodnika
To ładnie,
natomiast u mnie wszystkie te dodatki otworzyły się jako open for edit i nie mogę ich zatwierdzić bo pokazuje się to: Error: Failed to commit changes to asset <kuid2:283523:każdy straszny dodatek> due to database access error
Przypomniało mi się ulubione stwierdzenie sąsiada mojego Pradziadka, Żyda Joachima Minschatza:
Jak Pan Bóg da kupca, to diabeł faktora.
No nie. U mni nie dzia-a dalej. Ale skłamałem nieświadomie wcześniej, źe tyczy to każdego dodatku Stanisława. Tylko część. Wywale i zainstaluje raz jeszcze z paki. Zobaczymy co się będzie dzia-o.*
*Sposób pisania zamierzony. Młodzież nie bierze przykładu.
Wysłany: 26-01-2015, 12:10
Kurzem zarosło ledwo się przez pajęczyny przedarłem
Z racji tego, że raz na jakiś czas otrzymuję prośby o przesłanie meshów niektórych moich dodatków postanowiłem wrzucić je w sieć (nie tą pajęczą ). Na razie będę je umieszczał na moim gdrive, potem się zobaczy.
Co do dodatków, wszystkie będą w wersji "surowej", tzn. mogą się tam znajdować wszystkie wersje plików od początku powstawania modelu (wrzucam po prostu całe katalogi). Niestety w najbliższej przyszłości moja szklana kula nie pokazuje mi wolnego czasu i nie mam jak tego przerobić (ani nie chce mi się instalować gmax-a).
Ważne: dodatki są dostępne na licencji Creative Commons (takiej jak na obrazku poniżej), czyli można je dowolnie przetwarzać pod warunkiem, że swoją pracę udostępnicie na podobnych zasadach co ja, rozpowszechniać (z informacją o pierwotnym autorze) i nie można uzyskiwać z nich korzyści majątkowych. Pełny tekst licencji.
Piszcie ew. co z moich dodatków ma najwyższy priorytet, to będę to udostępniał w pierwszej kolejności. Aha, na razie wykluczam tory, próba zapakowania plików większych nich 30-40 MB na moim wyczepistym domowym łączu o zawrotnej prędkości uploadu 764 kb/s doprowadza mnie do szewskiej pasji. Nie będę też udostępniał dodatków dedykowanych TS2010+, może jeszcze kiedyś się nimi zajmę.
Jeśli ktoś chce być na bieżąco, to udostępniłem publicznie folder, do którego będę wrzucał dodatki, znajdziecie go tutaj.
Mam pytanie - w paczce dorobku Doctore'a która wisi u Radka są np. samochody Sonego. Czy to sa samochody jak u Sonego czy coś im zrobiono, że tak to ujmę - np cień we fiatach czy cóś takiego?