Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 07-01-2014, 13:12
Na załączaniu baterii się kończy zabawa. Nie zapala się lampka na panelu. Problem występuje w modelach z twojego linku powyżej. Wyrzuciłem wszystkie SN61 i zaimportowałem plik .cdp. Błędów w skrypcie ani w zależnościach nie pokazuje. To chyba coś grubszego bo mogę myszką sterować nastawnikiem ale jego pozycja i tak będzie na zero. To samo klawiszem 8 z numerycznej - mogę dawać na dowolną pozycję i zaś sam nastawnik dalej jest na pozycji zerowej. Nie działają również wycieraczki, lewa boczna szyba jest zapaskudzona kroplami deszczu i zamglona, prawe drzwi da się jeszcze otworzyć. Bajery w stylu ogrzewanie czy oświetlenie przedziałów (PPM i właściwości) działają bez zarzutu. Dosyć ciekawa sprawa, nigdy nie miałem problemów z Twoimi modelami.
O matkoooo... co tam te kangury znowu nawymyślały? Pytanie do tych, którzy mają błąd - czy jak otworzycie wagony do edycji, to pliki dźwiękowe są w środku, czy też może CMP ich w ogóle z cdp nie wypakowało, podobnie jak np plików z polskimi literkami w nazwach?
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 558 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 07-01-2014, 19:55
Adam błąd wykazują tylko pliki silnika które są w folderze głównym, poza tym w tym samym folderze pliki (ignition-sn61,pss czy silent) błędów nie wykazują. Może chodzi o nazewnictwo?
Zmieniłem nazwę pliku i w config + na plus i błąd is gone.
_________________ GKW History Project.
Ostatnio zmieniony przez Robercik101 07-01-2014, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 07-01-2014, 20:08
nie chwytam czesc mi poznikala czesc pozostala
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus01.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus04.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus06.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus07.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus11.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus13.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus15.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus18.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus19.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus20.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus21.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus22.wav', please ensure this is a valid wav file.
Error: Failed to load sound file 'motor-sn61plus25.wav', please ensure this is a valid wav file.
No to ja bym obstawiał jakiś bug w CMP Wujek, przecież minusy w nazwach plików, to standard od wieków. Zresztą, podobno o plik "igition-sn61.wav" się nie pluło.
Można spróbować testowo podmienić na "_", ale nie wiem, czy pomoże
Wysłany: 07-01-2014, 20:16
Dziwny ten nasz trainz
po zmianie w nazwach plusow i tych drogich minusow czesc bledow znikla ale tak jak np:
plik 01 z plusem zmienilem na mp01 bez obu znaczkow i dalej sie proje
To znaczy ja sie nie znam, ale o ile dobrze pamiętam w nazwach DOSowych, za czasów 8 znaków plus rozszerzenie nie mozna było stosować znaków typu -+ itp. To chyba trza brać na chłopski rozum - dla pewności tylko łacińskie litery, podkreślnik i koniec. Nawet spacja może być problemem (lepiej użyć podkreslnika).
No, bo jakby mu nie pasowała nazwa, to by tych dźwięków w ogóle z cdp nie wypakował. Może coś się zmieniło w kwestii obsługiwanych formatów (w sensie - podnieśli wymagania)? Te pliki są bodajże mono, 8 bitów, 22kHz.
Pomógł: 8 razy Wiek: 30 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 132 Skąd: Wyszków
Wysłany: 07-01-2014, 22:48
Adam, to co powiedziałeś jest bardzo prawdopodobne, bo właśnie przypomniało mi się jak kiedyś próbowałem wgrać w TS2010 Rosyjską CS2 pod TS12 i występował u mnie problem z brakiem niektórych dźwięków. Gdy zacząłem analizować tego loka okazało się, że posiada on praktycznie wszystkie pliki ze ścieżkami stereo (parametrów nie pamiętam), które konwertowałem na mono lecz bezskutecznie (siła wyższa skryptów pod dwunastkę, których 2010 już niezbyt ogarnia).
Co do hamulca, masz ode mnie owacje na stojąco za takie wykonanie jak na moje pierwsze kilka prób z pudłami z podpiętym "PL wagon" świetnie działającego FV4a. Ciekawi mnie jak on będzie się spisywał na lokomotywach i min. tak obsługę tego kranu sobie wyobrażałem i nawet przewyższyło to moje oczekiwania. Jeszcze nie tak dawno wątpiono, że kiepsko się da zrobić jakiś normalnie działający hamulec, który przeforsuje mentalność Trainza, a jednak!
Super! Klawa robota.
_________________ Pasjonaci nieczynnej linii kolejowej Auranowice Kebab - Biała Pendolińska pełodegie.
OK. To przerobię w swojej paczce. Dałem 11kHz/8bit, żeby zaoszczędzić miejsce, bo dla akurat tego dźwięku nie robi to żadnej słyszalnej różnicy, a waży, jak by nie patrzeć, 4 razy mniej niż 22kHz/16bit.