Wysłany: 17-04-2008, 16:02 Problem z zapamiętaniem hasła przez forum
Witam.
Mój problem polega na tym że co godzinę muszę ponownie się zalogować, nie wiem jak u innych userów ale u mnie nie działa opcja "zaloguj mnie automatycznie" :/
Ja tez uzywam najnowszego FF i na przyklad na GWT normalnie sie zapamietuje, na PTT od czasu do czasu musze sie zalogowac, a na forum GMFK za kazdym razem musze sie logowac. Nawet jak wylacze strone i wejde po 30 sek. to i tak trza sie logowac.
Ale kwestia ciastek zupełnie inaczej działa - jak je usuwa się, to "giną" wpisy, logowania w serwisach, gdyż jest wyczyszczona informacja nt. wejść/wyjść . Zatem, co wam daje wywalanie ciastek?
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 03-08-2008, 20:38
No i mnie dopadł problem. Wywala mnie po każdorazowym wyłączeniu strony. Przedtem miałem tak że musiałem się ponownie logować co 6 godzin. Teraz co chwile. Mam Mozillę.
No i mnie dopadł problem. Wywala mnie po każdorazowym wyłączeniu strony. Przedtem miałem tak że musiałem się ponownie logować co 6 godzin. Teraz co chwile. Mam Mozillę.
Teraz każdy będzie pisał, że mu nie działa? Problem był już jakiś czas temu zgłaszany Mnichowi, obiecał, że się tym zajmie. Tyle w tym temacie i proszę nie klepać kolejnych postów w stylu "mi też nie działa"
Ostatnio zmieniony przez pysi 03-08-2008, 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Jest jeszcze taka mozliwosc:
Ja, chcac wejsc na forum, korzystam z przegladarki AVANT BROWSER. Jest tam opcja zwana AUTOWYPELNIACZ. Po zapamietaniu sciezki wejscia do forum, wraz z haslem, ta przegladarka nie dopuszcza do wywalania polaczenia z forum.
Dlatego, kazdorazowo - wlaczam przegladarke, nastepnie klikam w AUTOWYPELNIACZA, wybieram potem FORUM TRAINZ PL. po wejsciu doslownie wszystko gra.
Polecam te przegladarke, poniewaz blokuje ona w 100 procentach wyskakujace okienka i reklamy - jest poprostu bezpieczna - nawet dla forum TRAINZ.
Mam rozwiązanie:
Jak jesteś zalogowany to skopiuj adres odnośnika z napisem "FORUM PTT - Strona Główna"
i wchodź na forum zawsze z tego adresu to zawsze będziesz zalogowany.
Może spróbuj usunąć historię wejścia na portal (ciasteczka, jak i tymczasowe pliki internetowe)... ja pamietam, że mialem problem z wejsciem na inne forum do pewnej sekcji... logowalem sie i logowalem i nic (związane to było, że wcześniej zawiesiła mi się platforma i musiałem wyłączyć ją całkiem, po włączeniu i wejściu na strona była kaka :P )
Usunąłem co ww i podziałało - zalogowałem się na nowo i już wszystko grało.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-10-2008, 15:53
Jest sposób zdaje mi się. Wchodzimy przez strone PTT, na górze wybieramy Forum i jesteśmy automatycznie zalogowani, inaczej sie u mnie zapamiętać nie da. :P