FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
jak wyciągnąć pliki spakowane w CDP bądź z folderu TRS-a
Autor Wiadomość
Grzegorz kk
user

Wysłany: 22-10-2008, 21:05   jak wyciągnąć pliki spakowane w CDP bądź z folderu TRS-a

Witam.
Moje pytanie odnosi się do edycji w Gmax/3ds-max czy można pliki spakowane w CDP (intalacyjne) bądź już zainstalowane w TRS-ie "Wyciągnąć" do 3ds-max bądź Gmaxa do dalszej "obróbki/poprawek" a jeśli jak to poprosiłbym o jakąś wskazówkę. Czy wogólę istnieje taka możliwość?.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Grzegorz kk 22-10-2008, 21:08, w całości zmieniany 3 razy  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 22-10-2008, 21:10   

istnieje taka mozliwosc ale musisz posiadac pliki siatki modelu ktore ma autor dodatku

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 22-10-2008, 21:17   

Innymi słowy - nie zrobisz nic z plikami, ktore znajduja sie bezposrednio w cdp...
Poza tym, to jest zdecydowanie pojscie na łatwiznę - ktoś (nie mówię akurat, że ty)przeedytuje jeden szczegół i powie, że dodatek jest w 100% jego.
Jak chcesz coś już tworzyć, to zabierz sie do tego od podstaw... przede wszystkim przygotuj sie do pracy - zbierz materiały etc.

Grzegorz kk
user

Wysłany: 22-10-2008, 21:26   

Maki napisał/a:
Innymi słowy - nie zrobisz nic z plikami, ktore znajduja sie bezposrednio w cdp...
Poza tym, to jest zdecydowanie pojscie na łatwiznę - ktoś (nie mówię akurat, że ty)przeedytuje jeden szczegół i powie, że dodatek jest w 100% jego.
Jak chcesz coś już tworzyć, to zabierz sie do tego od podstaw... przede wszystkim przygotuj sie do pracy - zbierz materiały etc.

Nie masz racji nie chciałem iść na łatwiznę tylko zobaczyć jak to jest "posklejane" rozumiem że do mnie była aluzja;), ale ok wiem o co chodziło ci dokładnie :) i niestety nie trafiłeś w to ale chyba jednak zacznę sobie od "prostego domku" i będę trenował powolutku, skoro tyle zapędu z tymi plikami;).
Pozdrawiam.
PS: Dzięki śliczne za tak szybkie i rzeczowe odpowiedzi. :)
Ostatnio zmieniony przez Grzegorz kk 22-10-2008, 21:27, w całości zmieniany 1 raz  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 22-10-2008, 21:28   

przeca Maki napisal ze nie chodzi konkretnie o Ciebie.... napisal ogolnie... to moze byc o kazdym... a zaczac od domku czy czegos takiego jest najlepiej... sa "tutki: ktore pokazuja jak to sie skleja

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 22-10-2008, 21:57   

Grzegorz kk napisał/a:
Maki napisał/a:

Nie masz racji nie chciałem iść na łatwiznę tylko zobaczyć jak to jest "posklejane" rozumiem że do mnie była aluzja;), ale ok wiem o co chodziło ci dokładnie :) i niestety nie trafiłeś w to ale chyba jednak zacznę sobie od "prostego domku" i będę trenował powolutku, skoro tyle zapędu z tymi plikami;).
Pozdrawiam.
PS: Dzięki śliczne za tak szybkie i rzeczowe odpowiedzi. :)

Chyba się nie zrozumieliśmy - nie będę zatem tłumaczyć, bo i tak mija się to z celem.
Bardziej chodzi mi o to, aby jednak samemu dojść do niektorych rzeczy np. poprzez naukę na podstawie tutorialu (przynajmniej widzisz cały proces krok po kroku, a nie wynik końcowy) - co ci da, że ozabaczysz gdzie sa węzły, trójkąty i inne rzeczy.
Ale prosże bardzo: Gotowe pliki do Gmax:
http://www.auran.com/trai...ource_files.zip
Tu już sa pliki po eksporcie do TRAINZ z configami:
http://www.auran.com/trai...ainz_custom.zip
Powodzenia.

PS. Nic nie napisałem odnośnie Twojej osoby we wcześniejszym poście, top było ogólne stwierdzenie, a raczej moja filozofia - że do wszystkiego najlepiej dochodzić samemu, przynajmniej na tyle na ile się da.

gruman
nowy

Wysłany: 23-10-2008, 03:25   

Jeśli chcesz podejrzeć siatki nie swoich obiektów to do tego służy taki programik jak: 3D Object Converter. I tu UWAGA! Abyś nie naruszył czyichś praw autorskich. Pozatym to po rozpakowaniu obiektu xxx.cdp odnajdziesz go w folderze z grą "TRS2004\World\Dispatcher\Downloads\" w postaci (kuid xxxxxx xxxxxx)
Ostatnio zmieniony przez gruman 23-10-2008, 03:36, w całości zmieniany 1 raz  

Grzegorz kk
user

Wysłany: 23-10-2008, 16:28   

Maki napisał/a:
PS. Nic nie napisałem odnośnie Twojej osoby we wcześniejszym poście, top było ogólne stwierdzenie, a raczej moja filozofia - że do wszystkiego najlepiej dochodzić samemu, przynajmniej na tyle na ile się da.

Wiem o tym że to nie do mnie było(zwracam honor), faktycznie troszkę źle się zrozumieliśmy i ja nie napisałem jak potrzeba stąd moja reakcja.

Cytat:
Ale proszę bardzo: Gotowe pliki do Gmax :
http://www.auran.com/trai...ource_files.zip
Tu już są pliki po eksporcie do TRAINZ z configami:
http://www.auran.com/trai...ainz_custom.zip
Powodzenia.

Dzięki bardzo za pliki ale tak jak mówiłeś zacznę sobie od "Domku" jakiegoś prostego a później dalej i dalej metodą prób i błędów aż do perfekcji.
Pozdrawiam również miejmy nadzieję że tylko raz takie nieporozumienie się zdarzyło :).
Ostatnio zmieniony przez Grzegorz kk 23-10-2008, 16:29, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu