Wysłany: 06-04-2015, 22:34 Dodawanie zdjęcia do mapy
Witam.
Od jakiegoś czasu zmierzam do wydania mapki fikcyjnego fragmentu linii 143.
Natknąłem się na problem polegający na tym że w żaden sposób nie umiem znaleźć sposobu żeby dołączyć zdjęcie - screen (240/180) do mapy w taki sposób żeby w CMP się pojawiało załączone zdjęcie.
O ile dobrze mi się kołata w pamięci to Trs 04 można było takiego screena dodać w trakcie tworzenia pliku mapy. W TS2010 ani w opcjach mapy, ani w CMP czy w trakcie tworzenia pliku cdp nie znalazłem takiej możliwości.
Na pewno to gdzieś jest, tylko już wzrok nie ten czy cóś. Gdzie ta opcja mi się ukryła?
Width to szerokość obrazka, a height wysokość (w pikselach). Obrazek o nazwie widocznej powyżej umieścić w folderze z mapą (CMP -> edytuj w eksploratorze).
Zaznaczam, że z mapami jeszcze tak nie robiłem, więc na wszelki wypadek proponuję zrobić kopię zapasową ;)
Width to szerokość obrazka, a height wysokość (w pikselach). Obrazek o nazwie widocznej powyżej umieścić w folderze z mapą (CMP -> edytuj w eksploratorze).
Zaznaczam, że z mapami jeszcze tak nie robiłem, więc na wszelki wypadek proponuję zrobić kopię zapasową ;)
Ten sposób mam w odwodzie że tak napiszę. Liczyłem że nie umiem w opcjach znaleźć myku dodającego screenshota.
Jeszcze sprawdzę w mapie Jamala.
Liczyłem że nie umiem w opcjach znaleźć myku dodającego screenshota.
Screenshot (a właściwie miniaturkę minimapy) dodawał 2004 a screen z "ostatniego widoku przed zapisaniem" dodaje TS12. Na pewno ten pochrzaniony SP4, nie sprawdzałem, czy wcześniejsze odmiany dwunastki też. Od TRS2006 do TS2010 miniaturkę trzeba "se" samemu.