Chodzi mi o mapę taką jak Lublin-Dorohusk trochę pasażer trochę towarowy. Tylko ,że akurat Lublin-Dorohusk mi laguje jak bym miał kompa z epoki kamienia więc :/
Jak Lublin - Dorohusk Ci laguje to polecam Poligon Bogdana - de facto to linia D29-131 (węglówka ): http://bbf11.krb.com.pl/?mapa-poligon,112 Jak masz - tak jak ja - zabytkowy komputer to unikaj tylko odcinka poniżej Miasteczka Sląskiego. Na odcinku Wręczyca - Kalety można jeździć do woli.
Do tych wszelkich ładowni interaktywnych, to trzeba mieć dużo cierpliwości, konfiguruję się toto w geodecie, a później w maszyniście i tak to nie chce działać tak jak się tego oczekuje.
Druga sprawa że to ma sens, jeśli są one zrobione tak jak tory ładunkowe kłód doktora - http://www.trainz.pl/_dow...kowe_klody.html To znaczy widać jak nam ubywa towaru.
Ja od czasu jak udało mi się pobrać wraz z jakąś czeską węglarką komendę "cstt_VehicleProductManager" od stelerpa <kuid2:77641:90010:1> to już nawet nie próbowałem konfigurować jakiejś ładowni, IMHO szkoda czasu.
Tą komendą stelerpa można w maszyniście sobie ładować nawet pojedyncze wagony (bez lokomotywy), stojące np. gdzieś na bocznicy, jakimkolwiek towarem przypisanym do wagonu.
Inna komendą - Instant Load / Szybki załadunek można w maszyniście ładować towary przypisane do danego wagonu, ale tylko z 1 pozycji w queues.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 901 Skąd: Sierpc
Wysłany: 25-05-2015, 07:49
D_M napisał/a:
Ja od czasu jak udało mi się pobrać wraz z jakąś czeską węglarką komendę "cstt_VehicleProductManager" od stelerpa <kuid2:77641:90010:1> to już nawet nie próbowałem konfigurować jakiejś ładowni, IMHO szkoda czasu.
Tą komendą stelerpa można w maszyniście sobie ładować nawet pojedyncze wagony (bez lokomotywy), stojące np. gdzieś na bocznicy, jakimkolwiek towarem przypisanym do wagonu.