Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 555 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 20-01-2014, 07:46
Wiem o której lini mówisz, przez wieszowę ale osobowe wylatywały tędy, do Mikulczyc a SS co pokazałeś to wylot z posterunku Michał też przez mikulczyce tyle ze ten tor nie był pod drutem
No ja się nie upieram przy tym torze, tylko takie skojarzenie z tamtą linią mi się nasunęły.
Wtedy nie zwracałem na te szczegóły uwagi i pozostały tylko wspomnienia.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 31-05-2014, 18:24
Czy dzisiaj jest dzień odgrzewania kotleta? Jeżeli autorzy map będą chcieli coś napisać albo pokazać, to pokażą. Skoro nic nie ma, znaczy że prace trwają.
Wysłany: 07-09-2014, 18:55
Dla niewierzących, by uwierzyli...
Dla lubujących się w podgrzewaniu starych kotletów, by świeżego zasmakowali...
Apel mam do panów tworzących dodatki...
Mam trochę materiału na modele dedykowane, większość sam sobie ogarniam ale wszystkiego sam nie zrobię. Bardzo proszę kogoś kto by się podjoł zadania, w zamian oferuję bieżącą wersje GKWHP + Update raz w miesiącu. Oraz paczką kilkuset moich dodatków dedykowanych które nigdzie nie zostały upublicznione.
Obiekty bardzo pożądane...
Na zakończenie Tarnowskie Góry, pierwsze kroki poczynione.
Tyle na chwilę obecną, można się rozpisywać... POZ.
NIE NA TEMAT>>>
Ostatnimi czasy zauważyłem w naszym kochanym kraju, modę na głupotę...
Nie będę się traktował lodowatą wodą, bo wiem o co chodzi.
Nie powiem ze Tusk jest cykorem, dlatego że też bym tak postąpił jak on.
NIC NIE POWIEM, poczytajcie sobie sami, już.
Pomógł: 54 razy Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 07-09-2014, 19:21
Z każdym postem zapowiada się coraz lepiej Że tak zapytam - materiałem na w.w. obiekty dysponujesz czy to jeszcze kwestia do zdobycia? Hale mogą być dead-scenery czy z interaktywnym wnętrzem?
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 07-09-2014, 20:21
Jak dla mnie zamach motyką na słońce ten Twój projekt. Nie żebym to pisał w złym sensie, przeciwnie. Zrobienie takiego projektu, to gigantyczna praca. To nie to, tamto. Tutaj nie da rady pójść na skróty. Gdzie się człowiek nie obróci to jakieś tory: wąskie, normalne, tramwajowe, a na dodatek fabryczka, huta i sto tysięcy innych pierdółek i wszystko potrzebne. Jak uda się Tobie doprowadzić to wszystko do końca, znaczy wydania, będzie to największy kolejowy projekt przemysłowy. Będzie to jak pomnik tego co było, a co powoli przechodzi tam do historii.
Mapa zapowiada się fajnie. Moją uwagę zwrócił screen z Bytomia Karbia. w peronach tej stacji nie było chyba nigdy budynku stacyjnego, zanim wybudowano most na torami - peronami i nastawnią to był tam chyba przejazd.
W tym miejscu nie ma drogi pod torami. Pod torami idzie wąskotorówka i kanał - czy może rzeczka. Co jest bardzo wiernie odwzorowane.
Od razu zastanowiło mnie czy może odwzorowałeś to obniżenie stacji Bytom Karb w stronę Bytomia Północnego z ciężkim wyjazdem? Tam się tory zapadały po szkodach górniczych pobliskich kopalń.
Utrudniło by to zabawę.
Co do rozmiaru projektu to myślę że można by wykorzystać już zrobioną mapę Tarnowskie Góry - Kalety - Strzybnica. Oczywiście o ile Autor zgodzi się na to.
Tak czy inaczej z niecierpliwością czekam na tą mapę bo zawsze na własny użytek mógłbym kiedyś przejechać się:
Bytom - Tarnowskie Góry 18km
Tarnowskie Góry - Kalety 15km
Kalety - Kluczbork (linia 143) 85km
Kluczbork - Wrocław Mikołajów (linia 143) 93km
Wrocław Mikołajów - WGA 4km
A stąd już tylko ok. 80km do Boguszowa Gorc i przefajnej mapy SUDETY.
O ile mnie pamięć nie myli to jakiś odcinek Wałbrzyskich linii też istnieje.
Marzenia się spełniają !
Wysłany: 07-09-2014, 21:17
P.S.1. Materiały na obiekty Mam nic nie trzeba szukać tylko modelowanie :)
P.S.2. Piotr... dla przypomnienia mapa nie jest idealnym odzwierciedleniem konkretnych lat, jest zlepkiem najciekawszych i rozwiązań z całego okresu funkcjonowania "Rosbanki" i tak odnosząc się do Karbia defakto dzielnicy Bytomia w której spędziłem większość swojego życia. .
a) wiadukt nad torami został wybudowany na początku lat 90. stary przejazd (POD TORAMI) służył ponad 100 lat i sam w sobie wytrzymał by kolejne 100, nie poddawał się szkodom górniczym siadał w całości, problemem nie do rozwiązania stała się woda ta co z nieba leci szkody górnicze zdewastowały system odprowadzania wody, co gorsza woda pojawiała sie nawet gdy nie było opadów. W 1982r zawieszono połączenie tramwajowe (Stolażowice i Wieszowa). przez lata kombinowali i nic nie wykombinowali więc postawili NAD.
Karb z SS powstał na podstawie oryginalnych rysunków z 1925r a cały węzeł w tej postaci funkcjonował do 1939r kiedy to zlikwidowano połączenie bezpośrednie z Nowego Karbia do Bobrka Zachodniego a to z kolei sprawiło że stacja Nowy Karb straciła na znaczeniu .
b)Rozbanka korzysta z osobnej przeprawy po dziś dzień w niezmienionej postaci...
_________________ GKW History Project.
Ostatnio zmieniony przez Robercik101 07-09-2014, 21:57, w całości zmieniany 2 razy
21.08.15 ukazała się na DLS Twoja lokomotywa Lxd2-364. CMP żąda brakującego kuid:458306:1814 (interior). Dopiero masz zamiar wysłać ten kuid na DLS czy jest możliwość pobrania go z innej strony?
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 27-10-2017, 22:23
Na takim etapie, jaki jest przedstawiony w tym temacie - przecież widać. Jeśli autor poczyniłby jakieś postępy, to by się tu podzielił nimi ze wszystkimi. Koniec tematu.
Wysłany: 18-08-2018, 01:23
Na etapie prac choć nie wiele się tutaj ostatnimi czasy udzielam to o ts a zwłaszcza o GKWHP nie zapomniałem.
zawsze świeże newsy na FB bo tak łatwiej i na stronie gkwhistoryproject.pl
Wysłany: 04-02-2023, 03:04
No tak, dzwonią, piszą, fochy stroją... i nie potrzebnie świat wku___ją.
Projekt żyje, witaminki kręgosłup moralny wzmacniają co skutkuje kolejnymi kilometrami wirtualnej...
Na liczne zawołania publiczne odpowiadam: linki do mapki SilesiaMEGA Project i Contentu poniżej.
Projekt na TRS22 (119450) i żaden inny.
Paczki zawierają content osób trzecich i są ich własnością zgodnie z licencją.
Paczki mogą zawierać elementy osób trzecich, zmodyfikowane na potrzeby projektu, jak masz zastrzeżenia to daj proszę znać co i jak...
Content może zawierać błędy, na ten moment trzeba sobie radzić...
Wasze opinie mile widziane, miłej podróży ...
Skoro i tak sobie mapy nie odpale (posiadam T:ANE) to można chociaż jakiś schemacik jaki mniej więcej zasięg obejmuje mapa i jak dużo linii kolejowych wchodzi w jej skład? Każdy chciałby zobaczyć swoje rodzinne tereny odwzorowane w Trainzie a może i namówi mnie to do kupna najnowszego dziecka N3V
_________________ Trainz: A New Era SP4
Trainz Railroad Simulator 2022 Platinum
Pomógł: 13 razy Wiek: 72 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 417 Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-01-2024, 18:59
Też tak miałem. W sumie z mapą jest 6 plików do wgrania. Jeśli je wgrałeś to reszty trzeba szukać w Google. Czasem wgranie jednego brakującego dodatku powoduje poprawienie kilku/kilkunastu czerwonych dodatków.