Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 16-07-2012, 18:01
Proszę bardzo: http://www.fotosik.pl/. Jak zainstalujesz zdjęcie to wybierasz w Moich zdjęciach generator kodów, a w nim generuj i z paska: Miniaturki na Forum 2. Wciskasz generuj i masz kod który wpisujesz. Na podglądzie zobaczysz zdjęcie. Ot wszystko, a jeszcze jest darmowe.
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-07-2012, 21:15
Jak już o screenach, to dałbyś jakieś nowe z prac o ile dalej je prowadzisz. Ten tramwaj bardzo mnie interesuje i fajnie że go próbujesz zrobić do TS'a.
Jak już o screenach, to dałbyś jakieś nowe z prac o ile dalej je prowadzisz. Ten tramwaj bardzo mnie interesuje i fajnie że go próbujesz zrobić do TS'a.
Textury z przodu rozmazane...nawet bardzo rozmazane. Wyostrz je. Czym robiłeś zdjęcia?
ryszard napisał/a:
Robienie szyby przedniej z dwóch połówek niezbyt dobry pomysł. Zobacz numer pod oknem i napis na górze.
A czy wam "wersja robocza" coś mówi? Przecież kolega drstrach dobrze napisał... Na kolory, rozmaz i inne pierdółki nie zwracajcie uwagi... Chodzi o model...
Tak btw. Nie mogę wyciąć jednego okna, za chusteczkę... I nawet nie wiem czemu...
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-07-2012, 23:40
Sebek821 napisał/a:
Tak btw. Nie mogę wyciąć jednego okna, za chusteczkę... I nawet nie wiem czemu...
Z tego co pamiętam to gmax ma jakiś limit wycięć przy pomocy funkcji boolean, musisz wszystko ciachnąć za jednym zamachem, czyli robisz wszystkie meshe do wycięcia okien, łączysz je w całość i dopiero wycinasz. Ew. jeśli ten fragment ściany z oknami jest płaski robisz obrys przy pomocy spline i wytłaczasz (extrude), potem wystarczy taką ścianę z dziurami przyłączyć do reszty pudła.
Tak Thalysku... Dobrze widzisz... Dla mnie Gmax jest za trudny, albo to ja jestem na niego za głupi...
BTW. Kolega uprzejmie mi wstawił tego cosia do TRS... Ciulowo to wygląda... Ale stawiam że to przez texe techniczną oraz puste pudło... W dodatku coś krzywo...
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: 17-07-2012, 00:46
Mi się podoba i patrzę optymistycznie na ten tramwaj. Bardzo fajnie Seba, mimo że to dopiero robocza wersja. Podobny do N8FS, zawsze można poudawać że Gdański N8C to Krakowski N8SF Trainzie :P.
Dobry... Odkopałem tego śmiecia. I już zrobiłem małą poprawkę przy nim.
Mianowicie był błąd - brak zagięcia dachu. Może i to jest niewiele, ale zawsze coś ku przodowi.
Stan obecny:
(Prace nad tym modelem będą się straaaaasznie ciągnęły. Nawet na gwiazdkę on nie wyjedzie.)