Moje pytanie kieruję do adminw stron z dodatkami, w związku ze stratą dysku z archiwum kuidów. Czy jest wykonalne pobranie całej zawartości kuidów z Waszych stron?
Pobieranie w normalny sposób setek dodatków w mojej sytuacji ....
Możliwość sciągnięcia wszytkiego hurtem byłaby dla mnie wybawieniem.
Tak sobie myślę, że przy szybkim łączu wygodniej jest ściągnąć nawet 1GB danych i niech sobie CMP sortuje co nowego, niż samemu manualnie ściągać poszczególne klikając, a i pewnie dla adminów to by było ułatwienie w obsłudze strony... chociaż mówię to z punktu widzenia laika.
Dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez rysztur 04-10-2015, 18:26, w całości zmieniany 1 raz
@ Radek, o niczym takim nie słyszałem, więc nie wiem czy żartujesz, czy mówisz poważnie :P Tym bardziej, że nie używam Firefoxa ;)
Mówię poważnie. To taki dodatek, ssawka. Ciągnie hurtem. Otwieram stronę trainzart, dwa kliki i w kolejce pobierania mam wszystko z danej strony, zazwyczaj to jakieś 10-20 plików. Potem następna strona i tak dalej. Zakolejkowanie całego (!) trainzart to jakieś 15-20 minut, potem tylko siedzisz i patrzysz na paski postępu
Nauczyłem się tego używać w celu bycia mniej-więcej na bieżąco z trainzartowymi nowościami, raz na miesiąc ściągam trzy do czterech ostatnich stron Aktualności i wrzucam do giery cała akcja to pół godziny włącznie z instalowaniem :P
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 04-10-2015, 19:49
Bardzo ciekawe, nie powiem :) Dobrze wiedzieć na przyszłość, chociaż przy moim mobilnym internecie muszę uważać na takie hurtowe traktowanie pobierania ;)
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 06-10-2015, 13:08
Jest jeszcze jedna ciekawa opcja :)
Standardowo żeby uaktualnić plik archiwum trzeba na dysku wszystko spakować i wgrywać na serwer przez FTP. Właściciele stron które trzymam u siebie mają możliwość dodawania do istniejącego już archiwum nowych plików bez pakowania wszystkiego na dysku i ciągłego wgrywania całości na serwer.
Nie jest to skomplikowane i pozwala na bieżące uaktualnianie paczek wsporczych, zaoszczędzenie czasu i transferu.
Każda aktualizacja paczki to dodanie nowych plików oraz na przykład poinformowanie na SB czy w stopce o aktualizacji/ wydaniu nowej wersji.
Powyższe można wykonywać za pomocą trybu graficznego bądź z poziomu konsoli (wygląda strasznie ale jest naprawdę banalnie proste) :)