Dziś skromnie.
Mam do zaprezentowania 5 węglarek 412W/Wb wykonanych na modelu Camriego. Mimo iż zrobione z teraźniejszych zdjęć autorstwa m0ke'a to myślę, że z powodzeniem można ich używać (a przynajmniej niektórych) przy zabawie w poprzednie epoki Każda węglarka jest dopieszczona, posiada własne, niepowtarzalne wnętrze. Ze względów wydajnościowych nie skusiłem się na zrobienie więcej niż jednego wózka - powstał tylko jeden "igrek" na modelu autorstwa Samplaire'a. Niektóre z tych węglarek kiedyś już powstały, jednak model Chestera to niestety przeżytek, sporo od tamtego czasu się zmieniło, dlatego postanowiłem powrócić do tematu. Kuidy są nowe, nie nadpisują starych, jak ktoś chce może sobie porównać Zdjęcia na wnętrza zaczerpnięte zostały głownie ze zbiorów m0ke'a, Dawida Petelickiego, youby i moich własnych - nawet specjalnie pokusiłem się, żeby wyjść z domu :> Obsługę sreenową i testową zapewnił Pm37, werdykt i poprawki zgłosił Patrykos, który włada węglarkami Camriego. Mam nadzieję, że te węglarki osiągną podobny sukces, jak moja poprzednia publikacja, która zagościła na dziesiątkach, jak nie setkach screenów - to motywuje do dalszej pracy W planach mam wydać podobne partie 408W, R462W i C462W w znacznej większości w barwach wpadających w brąz, ale to za jakiś czas. Dobra, dosyć gadania, cieszcie się nowymi wozami: https://www.dropbox.com/s...T_412W.cdp?dl=0
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 16-03-2016, 23:02
Rozumiem że skromność to cnota i zaleta ale bez przesady. Po obrazkach widać. że dopieszczone są. a jak w praktyce to jutro się obmaca towar. Faktycznie jeden wagon ma oznaczenia bez "C" więc dla starych dziadów też materiał jest .
Konkretna robota! Zajmiesz się też pozostałymi węglarkami co wcześniej zrobiłeś czyli pakietem węglarek PCC Rail i CTL'u oraz pakietem cystern GATX/DEC? Myślę że warto, nabywcy w tym ja i pozostała część by je wykorzystała na współczesnych mapach np. fenomenalna mapa Poligon od Bogdana czy mapa od Korzenia ale decyzję oczywiście pozostawiam Tobie Maćku Nie mniej dzięki za ponowne opracowanie tych węglarek Wkrótce wykorzystam je na mapie Bogdana i nie tylko celem opracowania sesji towarowych Dzięki również za Kanta z żółtą mordą, tym repaintem przypomniałeś mi czasy gdy na szopie w Legnicy królowały te maszyny do obsługi między innymi składów ze Zagłębia Miedziowego z kopalń miedzi do hut miedzi w Legnicy i Głogowie Na Śląsku Kanty z szopy rybnickiej lub czechowickiej obsługiwały składy wagonowe do np. Raciborza Jest nawet film z tego okresu na YT i zdjęcia
Znakomita robota!.
Widzę, że w pełni wykorzystałeś możliwości jakie daje mapowanie mojego pomysłu, bardzo się cieszę z tego faktu. Szczerą prawdą jest, że modele są dopieszczone, zarówno burty jak i wnętrza robią ogromne wrażenie. Należą Ci się też podziękowania za trud włożony w wyposażenie modeli w skrypt i bajery, nowszej generacji.
Jest jednak jedna rzecz, do której można by się przyczepić, a mianowicie masy wagonów. Nie zgadzają się te namalowane na burtach z tymi wpisanymi w configi, wiem to tylko gra i wcale nie chcę byś to poprawiał, ale przy kolejnych wagonach zwróć i na to uwagę.
@ryszard oj tam, nie ma co marudzić o jedną literkę :D jakbym ją wymazał to pojawiłby się głos czemu tej literki nie ma :)
@Kamil na razie mam mało czasu na Trainza, wbrew pozorom węglarka to czasochłonny temat, szczególnie czoło i wnętrze - o ile nie robi się tego po łebkach. Za cel postawiłem sobie na razie Cargulowe węglarki, później czyli za kilka lat będzie może coś z prywaciarzy.
@camry oczywiście wezmę to pod uwagę, moje niedopatrzenie
Uwaga: Tag 'asset-filename' w zbiorze 'traincar' jest zbędny w TRS2006.
Błąd: Tag 'bogey' nie jest dozwolony w tym zbiorze. (Typ zbioru 'traincar')
Uwaga: Tag 'name' w zbiorze 'traincar' jest zbędny w TRS2006.
takie tam mi wyskakują w TC kwiatki? Chyba mało groźne, ale się czepił