...Co do pierwszego porównania - dokładnie, na alfie nie do przeskoczenia, bo polega to na tym, że pudło w tym miejscu jest nachylone, a okno pionowe, i przez to tworzy wnękę.
No to trzeba wymodelować wnękę okna w 3d. Przy takim nakładzie prac te parędziesiąt poly nie zrobi róznicy, a poprawi efekt. Panowie gra jest warta świeczki.
Hmmm a jeśli chodzi o same "ulepszenia" modelu to pewnie będą robione z czasem i po prostu wydawane aktualizację, z tego powodu że niestety mam coraz mniej czasu na przyjemności, czyli między innymi na TRSa i mam nadzieję że mi to wybaczycie
_________________ "Małymi kroczkami do wielkich rzeczy tylko uparty trening tworzy mistrza"
Wysłany: 21-05-2016, 16:18
Bzyk napisał/a:
Witam wszystkich serdecznie poo "delikatnej" przerwie
Dziś postanowiłem przedstawić Wam dwie lokomotywy serii ET22, a jest to ET22-657 i 1075.
Są one zrobione i gotowe do wydania.
Po długich wojach i współpracy z wieloma osobami w końcu doprowadziłem ten projekt do końca, ogromny wkład w to miał kolega Adamstan za co mu serdecznie dziękuję, gdyby nie Adaśko to jeszcze dłuuugo by one nie zostały wydane Ale też dziękuję osobą które testowały te byki i wytykały błędy które jeszcze można było poprawić żeby wyglądało to jeszcze lepiej. Dziękuję między innymi Wujkowi, Kilanowi, Podlesiowi, Patrykosowi i innym którzy mieli jakiś wkład przy tworzeniu tej maszyny. Dziękuję Panowie !
Postaram się udostępnić wam te byczki w sobotę bądź niedzielę, już na 100%
A teraz trochę o samym modelu.
Sam model ma ok. 13 tys poly, a textury ok 5,5MB
Do tego dość fajnie rozbudowany skrypt który umożliwia nam np: uruchomienie wycieraczek, oświetlenie kabiny otworzenie drzwi czy założenie tarczek SKP jeśli lokomotywa ma być ciągnięta "na zimno"
I to narazie tyle, tak jak wspominałem już kiedyś na SB w zanadrzu mam jeszcze 8 innych numerów też się pojawią, ale stopniowo i pomału
Czy ukaże się model pod najstarsze lokomotywy ET22 (inny układ szyb na pudle) i z "sześciokątnymi" lampami. Takowy model mógłby sie przydać bo kilka lokomotyw ET22 o numerach w okolicach 160 maja połówki (pantografy) ciekawie byloby mieć takie w trainzu:) (pssst.. Nie zapomnij o zaokrąglonych buforach)
Czy to normalne że przy załadowanych węglem 26 eaosach ET22 ledwo się rozpędza? Albo to wina źle zrobionego enginspeca? Ogólnie model jest świetny, jedyne co bym poprawił to te niebieskie ślady na izolatorach na dachu bo nie spotkałem się z takim czymś jeszcze nigdy.
Dobra robota!
Witam szanowne towarzystwo po długiej przerwie od Trainz zebrałem się i postanowiłem wydać w końcu te nieszczęsne helmuty. Jest to wersja ostateczna modelu.
Zapraszam wszystkich do pobierania i życzę miłej zabawy
Ja wiem jaka to mapa... odcinek linii D29-353 Toruń Główny - Jabłonowo Pomorskie, niesteeeeety mapa jest niedostępna nigdzie gdyż jest ona moja i w trakcie budowy.
_________________ "Małymi kroczkami do wielkich rzeczy tylko uparty trening tworzy mistrza"