Przedstawiam Wam dwa repainty metra 81-717 pobranego z railroadsim.net. Są to 81-717.3 Warszawa oraz 81-717.5 Kijów. Zobaczcie na załączonych fotkach i oceńcie jak się podoba:
Ostatnio zmieniony przez supermat 19-01-2017, 21:04, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 901 Skąd: Sierpc
Wysłany: 19-01-2017, 21:21
Czemu te napisy "Warszawa 4" wystają poza obręb taboru? Wygląda to okropnie, mogłeś chociaż na potrzeby robienia screenów wykasować te napisy, bo pierwsze co się rzuca w oczy to te wystające napisy. Co do samych tekstur, wprawdzie już ładnych paru miesięcy nie miałem okazji być w Warszawie i przejechać się metrem, ale nie przypominam sobie żeby te składy miały żółte lusterka.
Nie za bardzo też rozumiem ideę prezentowania takich screenów:
http://i68.tinypic.com/2jfc8s8.jpg
- niby co mapy z nich wywnioskować, skoro zza tego wiaduktu wystaje jedynie górna część taboru, a to co wystaje i tak zasłania barierka.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 19-01-2017, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Proszę bardzo, oto dach:
Ino miałem kłopot z dachem od Warszawskiego 81-714, widać niebieskie poświaty. Chociaż porównywałem tekstury i różnicy nie było. Jeszcze to sprawdzę.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 537 Skąd: Noreg
Wysłany: 23-01-2017, 17:58
Generalnie to radziłbym wziąć sobie do serca uwagi osób, które wypowiadały się wyżej i sensowniej. Trzaskanie kolejnych repów bez uwzględniania ich opinii mija się z celem. Wiedzą, co mówią.
Tutejsze standardy są wyśrubowane bardzo wysoko i wielką wagę przywiązuje się zarówno do detalu (mniejsze elementy), jak i ogólnego odbioru (faktura, cieniowanie i in.).
Ostatnio zmieniony przez MalignusPL 23-01-2017, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23-01-2017, 20:38 Jak zrobić reskin - wskazówki.
Po pierwsze spójrz na wagon, który robiłeś. Samo jego mapowanie i jakość wskazuje na to, że jest to dość zaawansowany wiekiem model o którym ktoś już dawno zapomniał. Może warto najpierw spróbować coś prostszego?
Jako autor kilku modeli mam propozycję. Spróbuj przemalować dach na taki zasypany śniegiem jednego z moich czeskich domków.
1. http://trainzart.pl/downl...domyczeskie.jpg
2. Szukamy odpowiednich materiałów na stronie www.cgtextures.net (wymagana rejestracja ale nie jest ona płatna (jak się nie szaleje z pobieraniem tekstur) - dla Twoich potrzeb wystarczy.
3. Szukamy odpowiedniej tekstury i próbujemy zmienić dach na zimowy, śnieżny.