Wysłany: 06-06-2017, 11:12 EN57AL
Witam trainzmaniaków, bawiłem się ostatnio w gmaxa i zrobiłem sobie kabine do EN57-2000 autorstwa thalysa, niestety kabina zrobiona na podstawie zdjęć z neta, wymiary mniej więcej jak od pudła kibla, brak odpowiednich tekstur, pobrane ze zdjęć z internetu, dlatego wydaje mi się, że mogę łamać prawa autorskie zdjęć. Model tymczasowo ukończony i miał służyć tylko mnie. Model robiłem pierwszy raz przez kilka dni ;-( ciągle poprawiając niedoróbki, niestety model nie posiada dzwigienek.
Na gmaxie dopiero się uczę...pozdro
A tak się prezentuje
_________________ TRAINZ 2010EE build 49933
Ostatnio zmieniony przez szadis 06-06-2017, 11:13, w całości zmieniany 1 raz
szadis,
masz może AutoCad'a? Mam parę rysunków modernizowanego czoła kibla w formacie dwg.
Można spokojnie wymodelować czoło i pulpit zgodne z rzeczywistością, chociaż wymaga dużo zachodu...
Wysłany: 06-06-2017, 21:55
rysztur napisał/a:
szadis,
masz może AutoCad'a? Mam parę rysunków modernizowanego czoła kibla w formacie dwg.
Można spokojnie wymodelować czoło i pulpit zgodne z rzeczywistością, chociaż wymaga dużo zachodu...
Autocada nie posiadam i narazie nie zamierzam sie bawic tym. Zrobilem kabine, bo mi zabraklo do kibla, na gmaxie dopiero sie ucze, moze bym ogarnal ten model z rysunkami ale musze sie pouczyc, narazie prezentuje skromna kabinke. Trkstur tylko brakuje, a na necie sa jako tako.
Hej, zapytaj kolegi "Wiggle" z MaSzyny, on coś grzebał przy kabinie EN57 AL i AKŚ, zapewne może się dogadacie, gdyż on sam również siedzi w trainz. tutaj jego profil:
Wysłany: 20-06-2017, 23:05
nidrax napisał/a:
Hej, zapytaj kolegi "Wiggle" z MaSzyny, on coś grzebał przy kabinie EN57 AL i AKŚ, zapewne może się dogadacie, gdyż on sam również siedzi w trainz. tutaj jego profil:
Na forum trza sie zarejestrowac, zeby do tego goscia napisac. Jest ktos chetny wytlumaczyc mi jak zrobic dzwignie, nastawnik itp by pociag ruszył? Bym mogl dodać to do kabiny? Tylko w GMAxie.
Wysłany: 20-06-2017, 23:08
A tak na serio to nie mam poco robić tej kabiny jesli nie mam materiałów by zrobić z niej porządny model. Model mogę wydac taki jaki jest, ale puplpit mam jeszcze do poprawek no i kilka innych tekstur, ale bedzie pasował do en57-2000 autora Thalys-a. ;-)