Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 09-04-2017, 19:12
Bardzo ciekawa konstrukcja i widzę ją u siebie na mapie. Przyda się jako komórka do jednego z Twoich budynków ( teraz dopiero odkryłem, że taki ciekawy zrobiłeś) i zostawiam na dla tego obiektu miejsce.
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 09-04-2017, 22:22
Buda już jest dostępna do pobrania. Przy okazji wprowadziłem jeszcze drobne poprawki: zgodnie z sugestią Kolpawe zająłem się nieostrym kawałkiem tekstury (zbytnio rozciągnięte mapowanie), podostrzyłem lekko ściany i poprawiłem spasowanie tekstur w jednym miejscu. Smacznego!
Tak jak sam pisałeś, wszyscy kochamy stuletnią czerwoną cegłę Już jest dopełnienie dla podwórka jakiejś kolejowej kamienicy przy dworcu. Zabieram i zaraz wymyślę dla tego budyneczku jakieś dobre zastosowanie
Wysłany: 16-10-2017, 20:42
Po latach unikania tematu zająłem się uzupełnieniem paczki teletechniki o kilka brakujących elementów; zwłoka była jednak głównie spowodowana potrzebą zaktualizowania całej paczki, co było bardzo pracochłonne. Dotychczasowa teletechnika cierpiała na bielactwo przewodów, spowodowane zamapowaniem pojedynczym czarnym pikselem z tekstury izolatora, który jak wiemy jest prawie cały mleczno-biały. Efekt był taki, że im dalej gracz znajdował się od drutów, tym bielsze się one stawały. Zakasałem rękawy i w końcu to naprawiłem.
Nowe elementy obecne w paczce, o których wspomniałem, to trzy wersje słupów podwójnych H (32, 48 i 64 przewody) oraz wersja słupów betonowych z 8 przewodami (oba rodzaje: A i T).
W sumie mesh library paczki zawiera obecnie równo 200 meshy, w tym 3/4 pojawiło się/zostało poprawione przy tej aktualizacji.
Wysłany: 17-10-2017, 18:35
Jakiś czas temu Ryszard zgłosił zapotrzebowanie na luźne krawężniki z jakąś maskującą trawką z jednej strony - coś na wzór rewelacyjnych chodników Samplaire'a. Pomysł świetny, a do tego sam chętnie z nich skorzystam, więc oto są:
Jak widać, są trzy wersje. Maskująca trawa pasuje do tekstury gruntu Samplaire'a SAM VS grass 2.
Za jakiś czas będzie aktualizacja na TrainzArt, to je również wrzucę.
Wysłany: 26-11-2017, 21:07
Temat poruszany przy różnych okazjach - rozwinięcie pakietu drogowego. Tym razem ja sam dorobiłem tylko wsypę na modelu drstracha:
Resztę fajnych rzeczy, które zaraz będzie można pobrać z TrainzArt, przygotował dla nas SimonGR (dzięki!). Jest to rozwinięcie mojego pakietu drogowego o następujące elementy:
- wszystkie rodzaje dróg na dodatkowym płaskim meshu (mój jest lekko wypukły),
- droga asfalt nr 3 z dodatkowymi znakami poziomymi (linia podwójna ciągła oraz ciągła/przerywana)
- brakujące w pierwotnej paczce drogi z nasypem,
- poprawienie w podstawowej paczce wszystkich siatek dróg pod T:ANE, gdzie występował nieciekawy bug z oświetleniem płaszczyzny.
Nowe wersje są na kuidach Simona, poprawione wersje na moim kuidzie podniesionym o jeden numer w górę. Wszystkie zachowały przedrostek "082:" w nazwie. Poniżej mała ilustracja: