Witam. Wpadłem na pomysł mapki, którą zaraz zacznę robić (instalują mi się dodatki). Jak sama nazwa wskazuje - będzie to mała magistrala kolejowa. Gdy skończę pierwszy segment, podeślę screeny . Koncepcję mam już w głowie, wystarczy ją tylko zrealizować . Nazwy miast końcowych dla tej magistrali (fikcyjnych), to Korków i Tarków. Mapkę będę robił na Trainz 12
Moim zdaniem lepiej będzie skończyć jakiś dany odcinek pomiędzy stacjami i wtedy zaprezentowanie pracy Z tego screena, który zamieściłeś mogę Ci powiedzieć tak: tory jakich użyłeś to tory rzadko używane. Wymień je na te wyjeżdżone (chyba, że to nie są główne tory to niech tak zostanie) I jeszcze pytanie na jakiej wersji Trainza pracujesz?
No skoro tak to bym zaproponował zmianę siatki gruntu na 5x5. Bardziej szczegółowo można wymodelować teren i bardziej szczegółowo nakładać tekstury gruntu
Moja rada Panie Sosna.
Zrealizuj i pokaż swoją wizję mapy. Nie słuchaj żadnych porad do skończenia segmentu. Zaprezentuj go w całości, a potem rozważ, które rady są słuszne i wykorzystaj je na mapie.
Tylko Ty wiesz co chcesz osiągnąć i jak ma wyglądać efekt końcowy.
Jak będziesz na tym etapie wprowadzał zmiany, to projektu nie ukończysz, bo zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie będzie pasiło, a wszystkim nie dogodzisz.