Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 901 Skąd: Sierpc
Wysłany: 25-09-2018, 08:43
Taka może mała sugestia już co do samej już kwestii publikacji, proponowałbym na tym banerze do pobrania mapy z TrainzArt dać po prostu napis "T:ANE" (tak jak na innych mapach z TrainzArt typu Trutnbov-Kralovec) a nie "T:ANE compatible", bo zapis "T:ANE compatible" może raczej sugerować że mapa działa w niższych wersjach, a była testowana i dostosowana tak aby działała w T:ANE ("compatible with T:ANE"), co nie jest prawdą i może wprowadzić w błąd.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 25-09-2018, 08:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 26-09-2018, 20:23
Witajcie.
U mnie na mapie nie widać torów ani sieci trakcyjnej, choć w zależnościach nie wykazuje żadnych braków.
Jedyne błędy dotyczą 4 dodatków w tym "PRL Region 70-te" a dokładnie to jednej z zależności "Wartburg". Pozostałe to jakiś budynek oraz dodatki "UZ balast zem 21 i 24"
Czy to może mieć aż taki wpływ na mapę?
Sprawdziłem jak wygląda mapa bez otwierania sesji, ale część torów i sieć trakcyjna leży w warstwie mapy więc to nie to. Mam ten sam build i mam wszystko. Jesteś pewien że wszystkie aktualne biblioteki do sieci trakcyjnej i torów masz? Normalnie w grze się pokazują na pustym segmencie?
Wysłany: 30-09-2018, 18:01
W geodecie mogę pobrać tor użyty na mapie i ułożyć go w dowolnym miejscu. Wtedy go widać.
Oprócz torów nie widać u mnie również peronów i ulic.
Byłby to jakiś problem z wyświetlaniem?
Spróbuje jeszcze usunąć trasę i ponownie ją zainstalować.
Aktualizacja:
Prozaiczne rozwiązania są czasami najbardziej skuteczne.
Rozwiązanie: usunięcie trasy i zainstalowanie jej ponownie.
Ostatnio zmieniony przez Czajos 30-09-2018, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
Do jakiej przeglądarki należy wkleić link by mieć dostęp do paczki wsporczej do mapy Południowa Wielkopolska? Próbowałem do google i do google chrome niestety bez rezultatu
Pobrałem mapę, zainstalowałem paczkę wsporczą, uruchomiłem New ere SP2, odpaliłem trasę no i klops "Latająca" sieć trakcyjna w wielu miejscach, brak tekstur w niektórych miejscach, mapa sprawia wrażenie pustej. Zrobiłem reinstall trasy tak jak to mówił Czajos ale to w niczym nie pomogło. W wykazie zależności dużo braków. Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam
https://www.google.pl/url...nload_id%3D1356'&usg=AOvVaw349F_yOspAyTXeLguXI_Gb Żółwik to mi wychodzi po wklejeniu linku do paczki wsporczej to nie wiem chyba mamy różne wyszukiwarki gogle chrome