_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
No to od czego to zależy? Mam TS09 i 10 i bez wpisu opacity w shadow model działa jak należy...
Matys73 dodałeś ten wpis? Jest jakaś zmiana?
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Wydaje mi sie ze to zalezy od rodzaju zainstalowanej na kompie karty graficznej.....Gdzies wyczytalem ze dzieje sie tak u posiadaczy kart graficznych GF seri GTX..... Ale da sie temu zaradzic wystarczy wylaczyc funkcje CUDA dla gry Trainz i wszystko bedzie ladnie chodzilo a texturki beda normalne. Sam tak mialem i zmana ustawien CUDA pomogla wiec kto tam ma problem niech sprobuje wylaczyc ta funkcje i powinno byc ok. Gdzies na fomur bylo o tym...jak znajde to podam linka.
No to od czego to zależy? Mam TS09 i 10 i bez wpisu opacity w shadow model działa jak należy...
Matys73 dodałeś ten wpis? Jest jakaś zmiana?
Tak wpis dodałem lecz efekt ten sam. Postanowiłem sprawdzić co się stanie jak dodam nowe tory i tu zaskoczenie ponieważ stało się to samo co z lokami. Tak więc będzie to leżało po stronie grafiki-wymieniłem na nVidię GTX 570 i chyba właśnie coś tam trzeba będzie powalczyć z ustawieniami. Ogólnie dzięki za nakierowanie mnie i sorrki za zakręcenie w temacie. Jak znajdę przyczynę to dam znać. Pzdr.
Tak więc będzie to leżało po stronie grafiki-wymieniłem na nVidię GTX 570 i chyba właśnie coś tam trzeba będzie powalczyć z ustawieniami.
Trzeba było zacząć od tego co sugerował drstrach. Żadna walka, krótki klik i potem trzeba jeszcze raz zainstalować dodatek - w CMP wejdź w ustawienia/inne/wyłącz sprzętową kompresję tekstur. koniec.
Pomógł: 63 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 27-06-2011, 10:09
Mam pytanie odnośnie siódemek, planujesz coś zrobić by działały poprawnie w TS 2010? Sposób w który zrobiłeś lampy wywala błędy, można coś na to zaradzić?
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-06-2011, 11:01
McDreamy napisał/a:
Mam pytanie odnośnie siódemek, planujesz coś zrobić by działały poprawnie w TS 2010? Sposób w który zrobiłeś lampy wywala błędy, można coś na to zaradzić?
Pomógł: 63 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 27-06-2011, 11:07
Dzięki i sorry za zamieszanie
Edit:
Jeśli ktoś poprawił dodatki Zgreda mógłby je mu wysłać aby wstawił na stronę z przypisem TS2010, po co każdy z osobna ma się z tym męczyć? W ogóle apeluje aby przeróbki dodatków były udostępniane dla ogółu.... Mogę to zrobić sam, siedzieć pół dnia i poprawiać, a w tym samym czasie mógłbym zrobić jakieś dodatki, tak samo wiele innych twórców... Więc, jeżeli ktoś dokona poprawek to proszę o ich udostępnienie, a autorów o zgodę na publikacje.
Ostatnio zmieniony przez McDreamy 27-06-2011, 11:24, w całości zmieniany 1 raz