Yes... o tym wiem :) ale dzięki za odzew dobry człowieku. Chciałem coś pobudować i użyć zestawu powiedzmy łatwo podmienialnego jak ktoś gra na nowszym niż ja. Dlatego o to pytam. Swoją drogą to przepatrzyłem na DLSie ten cały las i rzeczywiście jest w czym wypierać - congratulations raz jeszcze. Przyjdzie lepszy czas to się do tego dobiorę
Wygląda na to, że jednak się przesiadłem na TANE i roślinność na Twoją przesadzam z niezłym skutkiem a wybór jest niemały. Jeśli miałbym mówić o jakimś niedosycie to dotyczyłby on takiego rządka topoli spline żeby wzdłuż dróg pociągnąć. Oczywiście topole są i można dzibać ręcznie co zacząłem robić zresztą, natomiast w wersji rozciągliwej byłoby to o niebo szybsze do zrobienia. Nie chodziła Ci czasem taka myśl po głowie, że chciałbyś coś takiego dołożyć do zestawu :P ? Wiem, że to taki znów koncert życzeń ale kto pyta nie błądzi, każesz spadać to spadnę i będę sadził detalicznie - pewnie że też sie da. :) Dzięki za już w każdym razie, duża przyjemność z tego korzystać na mapie
Pomógł: 32 razy Wiek: 63 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 24-06-2020, 19:57
Dawno temu, bardzo dawno założyłem temat „Drobnica”. Przez ten czas zrobiłem kilka drobnych dodatków zwanych inaczej modelami. Ogólna sytuacja w jakiej teraz jestem nie pozwala mi na robienie modeli.
Dawno temu, bardzo dawno założyłem temat „Drobnica”. Przez ten czas zrobiłem kilka drobnych dodatków zwanych inaczej modelami. Ogólna sytuacja w jakiej teraz jestem nie pozwala mi na robienie modeli.
Podpisano: Oczekiwacz.
Ty za swój wkład kłaniać (czytaj tłumaczyć) się nikomu nie musisz. Myślę że może jeszcze kiedyś uda się Tobie wrócić do tej pasji. Pozdrawiam, kłaniam się i dzięki za wszystko.
Z racji tego, że do DL na TrainzArt poleciały już słupy od Bogdana z drobnymi poprawkami ode mnie, warto co nieco więcej dopowiedzieć.
Poszły dwie paczki słupów tj. pierwsza, czyli typowe słupy dla szkód górniczych, które doczekały się dodatkowej, nowej, piątej wersji, która jest w miarę "świeża". Świetnie widoczna zresztą na pierwszym planie na screenie:
Słupy dzięki udostępnieniu przez Bogdana kuidów, doczekały się przy okazji wersji scenery, dzięki której można przechylać je na boki i symulować najgorszo ślunsko plaga, czyli szkody górnicze. Spóźniony prezent ode mnie na Barbórkę ;)
Co do drugiej paczki - słupy metalowe szerokie - Korzeń zgłosił, że potrzebuje innego typu słupów z możliwością przechylania na boki, a które również są powszechne na Górnym Śląsku, to właściwe obiekty doczekały się po prostu aktualizacji kuid2 i dostały odpowiednie wpisy, dzięki czemu od tej pory je także można przechylać na boki.
Pozostałe wersje to są po prostu mirrory słupów, które można pobrać z jego strony czy też paczki wszystkich jego dodatków. Postanowiłem je wrzucić do paczki z tego powodu, że często gęsto potem pojawiają się problemy w dziale "Szukam KUID-u", a razem nie powinny zginąć.
Dziękuję za pomoc Bogdanowi, wydanie nowych kuidów i jak będzie robił update paczki wszystkich swoich obiektów, to dodatki tam powinny trafić.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 16-01-2022, 17:20
Świetna robota . Może dałoby radę zrobić jeszcze dodatek: zakończenie sieci niskiej? Jak wiesz z SB, dwóch użytkowników potrzebowało takowych do swoich map i musiało kombinować robiąc coś na podobieństwo takiego zakończenia.
Na DLS jest do pobrania spora paczka sieci trakcyjnej „ZM”.
Modele starałem się robić lekkie i grywalne, wszystkie posiadają trzy stopniowy LOD.
Tu już większość modeli jest w wersji „4.6” bo nie trzeba pisać plików „LM tekst”
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5346 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-04-2026, 20:18
Dobry wieczór Bogdan, winszuję ponownego podjęcia aktywności na polu modelarstwa, jedną z większych radości związanych z tym symulatorkiem była bowiem świadomość współdzielenia hobby z innymi twórcami i entuzjastami żelaznych szlaków. Dzięki!
Ja również cieszę się, że wracasz do gry. Dzięki za ostatnie wrzutki na DLSa, bo między nimi jest to na czym mi zależało. I podpisuję się pod tym co napisał Piotr - fajnie jest działać w teamie. Dobre myśli ode mnie :)
Pomógł: 32 razy Wiek: 63 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 21-04-2026, 20:56
Dzięki za dobre słowo.
Przy okazji, jakby ktoś z was miał dobrej jakości fotki wskaźników chętnie bym przygarnął.
Siłą rozpędu zrobił bym jeszcze małe co nieco.