Pomógł: 118 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 18-01-2021, 15:43 APO i trigger
Wiem, że pytałem, ale ni jak mi to wychodzi. Klasyczny przykład APO (automatycznego posterunku odstępowego). Czy będzie taka możliwość, że jadąc zgodnie z kierunkiem strzałki najeżdżam na Triggera przed To i automatycznie zmienia się sygnał na semaforze z S1 na S2?
Wyjdzie coś takiego w Trainz? Czy stawiając pociąg tak czy siak zapali się S2 (przy wolnym szlaku)?
Ustaw gdzieś w krzakach przy posterunku 2 niewidzialne rozjazdy (jeden dla jednego semafora a drugi dla drugiego) i ustaw przebieg tak by przy rozjeździe nastawionym w lewo było wyświetlane S1 a przy rozjeździe przestawionym w prawo S2. W Triggerze sygnalizacji V5 Zarezerwuj ustawienie przebiegu na S2 przy przejeździe twojego pociągu. To chyba jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy
_________________ Trainz: A New Era SP4
Trainz Railroad Simulator 2022 Platinum
Nie. Trigger V5 konfigurujesz w taki sposób by przy przejeździe wybranego (lub dowolnego) pojazdu zmieniał on przebieg w semaforze (czyli przekładał ten niewidzialny rozjazd) w taki sposób by wyświetliło się S2
_________________ Trainz: A New Era SP4
Trainz Railroad Simulator 2022 Platinum