Wiatjcie
Drodzy koledzy wpadlem na ciekawy pomysl ale niestety nieposiadam odpowiedniej wiedzy informatycznej aby go zrealizowac:)
Można by stworzyć plik ktury by pobieral np.mape z googlemap i oznaczal liniami
miejsca w których przebiegaja drogi lub linia kolejowa przydatne przy tworzeniu wiekszych miast.
Dzieki temu mozna by tworzyc jeszcze dokladneisze mapy nizli w hog-u
trohe to zagmatwane ale zostawiam to do waszej oceny
moze jednak ktoś dał by rade to zrobić
pozdrawiam: Piotr Spurgiasz
_________________ Kto ma w głowie olej ten chromli kolej:słowa mojego mechanika: D
Są 2 wytłumaczania, dlaczego takie byki.
1. Dysleksja.
2. Jest to jakiś 10-12 latek, który chce sie dowartościować, podając wyższy wiek niż ten, który ma naprawde (Intryguje mnie ta 11 w jego nicku).
_________________ Nie ufaj deb*lom! Najpierw sprowadzą Ciebie do swojego poziomu, a potem pobiją doświadczeniem...
Ostatnio zmieniony przez Archimonde 12-12-2008, 16:12, w całości zmieniany 4 razy
Obecnie nie ma żadnego usprawiedliwienia dysleksji czy innego dysmózgowia bo firefox ma opcje sprawdzania błędów ortograficznych, i jak ktoś nie wie, że który pisze się przez "ó" to powinien sobie w pierwszej kolejności ściągnąć firefoxa czy inny program do sprawdzania błędów.
First one
Żadnej Dyslekcji nie mam
Po drugie nie używam Firefoxa tylko Opere Kolego!
Po trzecie Nie jesteś nauczycielem Jęz. polskiego
Po Czwarte
Nie miałem Polskich znaków
Po piąte
Ten posty pisze sie do tematu a Jęz. polski ma niezbyt dużo tym wspólnego
A co do postu to HOG- Własnie obciąża mapę chodzi o program, który nie bedzie kilerem dla przeciętnego komp.
_________________ Kto ma w głowie olej ten chromli kolej:słowa mojego mechanika: D
F
Po Czwarte
Po piąte
Co do kilku twoich punktów...
I Opera i Firefox maja wbudowane poprawianie błedów, to raz.
Kolejne. A skąd wiesz, że nie jest nauczycielem... znasz go w Realu?
Trzecie. Nie chodzi o polskie znaki tylko o napisanie wyrazów (ktury, troHe). No człowieku, rozumiem, że nie można mieć polskich znaków i używanie ich nie jest błędem, ale
zamiast "ó" pisze sie "o" (ktory), a nie "u", a troHe pisze sie przez "ch", czyli tak TROCHE.
Tak może i pisze sie do tematu,... ale pisze sie językiem polskim, który jest poprawny w zapisie. Naprawde, zły zapis wyrazów niektórym bardzo przeszkadza w czytaniu posta...
_________________ Nie ufaj deb*lom! Najpierw sprowadzą Ciebie do swojego poziomu, a potem pobiją doświadczeniem...
Ostatnio zmieniony przez Archimonde 12-12-2008, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
F
Po Czwarte
Po piąte
Co do kilku twoich punktów...
I Opera i Firefox maja wbudowane poprawianie błedów, to raz.
Kolejne. A skąd wiesz, że nie jest nauczycielem... znasz go w Realu?
Trzecie. Nie chodzi o polskie znaki tylko o napisanie wyrazów (ktury, troHe). No człowieku, rozumiem, że nie można mieć polskich znaków i używanie ich nie jest błędem, ale
zamiast "ó" pisze sie "o" (ktory), a nie "u", a troHe pisze sie przez "ch", czyli tak TROCHE.
Tak może i pisze sie do tematu,... ale pisze sie językiem polskim, który jest poprawny w zapisie. Naprawde, zły zapis wyrazów niektórym bardzo przeszkadza w czytaniu posta...
Kolego rozumiem ze jestes pedantycznym czlowiekiem ale dam ci rade:d
jezyk polski nie jest tylko jeden:) pogadaj z kaszubem to zobaczymy jak bedziesz spiewac:)
A co ma piernik do wiatraka? Może i są różne gwary regionalne, ale nie zmienia to faktu że nawet w nich pisze się zgodnie z zasadami ortografii. Poza tym nie rozumiem Twojego uporu, skoro inni mają rację w tym co mówią.
Kolego rozumiem ze jestes pedantycznym czlowiekiem ale dam ci rade:d
jezyk polski nie jest tylko jeden:) pogadaj z kaszubem to zobaczymy jak bedziesz spiewac:)
Ehkm... Wiesz co chłopie... Za przeproszeniem musisz iść chyba jeszcze do szkoły bo...
kaszubski to nie jest jezyk, tylko dialekt. A język polski był, jest i bedzie tylko jeden.
Dialekt to regionalna odmiana jakiegoś jezyka, a nie zupełnie coś innego.
Kolejne. Patrz, skąd pochodze ;] To jest na Pomorzu. a więc i niedaleko Kaszub...
Ostatnio zmieniony przez Archimonde 12-12-2008, 21:59, w całości zmieniany 5 razy
Idąc śladem Skupy... NAKAZUJĘ wrócić do głównego motywu w wątku. A jeśli koledzy chcecie dalej dysputować na inny temat polecam PW (przynajmniej nikt inny poza wami nie będzie musiał czytać tych "nic nie wnoszących" do dyskusji postów i też nie będą spadać na was uwagi typu "skończcie tą dyskusję" etc).
Pozdrawiam!