Witam, niedawno kupiłem kompa parametry podobno ma dobre : Ryzen 5 3500 6-core ram 16dysk ssd (gra jest tylko i wyłącznie na tym dysku nic nie ma innego) win 10 grafika GeForce GTX1650 super. co do gry to mam taki problem, że wyrzuca mnie do pulpitu a jak włanczam na nowo to mam takie cos
. Przy kompie oparametrach procek 6 rdzeniowy 3,5 GHz i grafika radeon 2 GB. i było okey.
Jest to zrobione coś z grą czy o co chodzi?
_________________ Pasjonat
Ostatnio zmieniony przez IC PILSKO 13-04-2021, 01:03, w całości zmieniany 1 raz
Przecież na screenie jest TRS2009/2010/12. Jaki to ma związek z TS19 i zawieszaniem się gry z SP2? To przecież nie ma absolutnie związku, więc proszę już nie wyciągać wszędzie tematu "trainzmarket i TRS19".
IC PILSKO - pogrzeb w ustawieniach karty graficznej, w panelu NVidii. Spróbuj pozmieniać opcje wydajności dla Trainza - nie te ogólne, a te dla konkretnej aplikacji. Odpuść wszystkie opcje wydajności w grze na minimum. Jak zadziała, to stopniowo podnoś.
I pytanie - grę instalowałeś od nowa czy przeniosłeś?
Przecież na screenie jest TRS2009/2010/12. Jaki to ma związek z TS19 i zawieszaniem się gry z SP2? To przecież nie ma absolutnie związku, więc proszę już nie wyciągać wszędzie tematu "trainzmarket i TRS19".
IC PILSKO - pogrzeb w ustawieniach karty graficznej, w panelu NVidii. Spróbuj pozmieniać opcje wydajności dla Trainza - nie te ogólne, a te dla konkretnej aplikacji. Odpuść wszystkie opcje wydajności w grze na minimum. Jak zadziała, to stopniowo podnoś.
I pytanie - grę instalowałeś od nowa czy przeniosłeś?
. Dołączyłem dysk ssd, na którym był tylko trs 2009.
_________________ Pasjonat
Ostatnio zmieniony przez IC PILSKO 13-04-2021, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
To wejdź w opcje w launcherze / oknie startowym (nie w grze) i tam zobacz, co masz ustawione. Jeżeli po prostu podpiąłeś dysk ze starego kompa i odpaliłeś grę, to ona "pamięta" poprzednie parametry grafiki i ustawienia. Przełącz na inną rozdzielczość, zapisz, wróć do właściwej, zapisz ponownie. Może muszą się odświeżyć te ustawienia.
To wejdź w opcje w launcherze / oknie startowym (nie w grze) i tam zobacz, co masz ustawione. Jeżeli po prostu podpiąłeś dysk ze starego kompa i odpaliłeś grę, to ona "pamięta" poprzednie parametry grafiki i ustawienia. Przełącz na inną rozdzielczość, zapisz, wróć do właściwej, zapisz ponownie. Może muszą się odświeżyć te ustawienia.
Zrobiłem jak mówiłeś. z płytą też coś porobiłem, na razie jest ok. Zastanawiam się czy to początek bazy która zaraz się rozsypie. Mówię tak iż w geodecie klikłem na surową siadkę i wywaliło mnie zupełności z gry, ale nie wyskoczy mi błąd usterka danych. Kiedyś tak miałem dlatego piszę.
Tak na marginesie i nie merytorycznie:
surową siadkę co to jest siadka?
a jak włanczam chyba włączam?
Zdaje sobie sprawę że w ferworze walki z ulubioną grą strojącą różne fochy można się pomylić i mieć dysortografię, ale błędy same się podkreślają.
A jak mnie pamięć nie myli to zwracamy tu uwagę na to.
Życzę powodzenia w grze i świecie prawdziwym.
Tak na marginesie i nie merytorycznie:
surową siadkę co to jest siadka?
a jak włanczam chyba włączam?
Zdaje sobie sprawę że w ferworze walki z ulubioną grą strojącą różne fochy można się pomylić i mieć dysortografię, ale błędy same się podkreślają.
A jak mnie pamięć nie myli to zwracamy tu uwagę na to.
Życzę powodzenia w grze i świecie prawdziwym.
.
Oki będę zwracał uwagę na pisanie. Surowa siatka to nowy teren dodany.