FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ZNTK Ełk
Autor Wiadomość
14D40 ST44
super trainz
KUID:346914

Wysłany: 14-12-2008, 12:56   

Mają kabiny TrzcinyP :)

SM50
zaawansowany

Wysłany: 14-12-2008, 13:09   

Maciek SU45 napisał/a:
Mają kabiny TrzcinyP :)

Jeszcze jedno pytanie: Skąd Ty o tym wiesz, Gryszaq napisał, że paczka poszła do Bartka i do Kgrida, a nie ma tego ani u bartka, ani na Trainzmaps?

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 14-12-2008, 13:37   

Może Gryszaq mu wysłał paczkę przed oficjalną premierą

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 13:48   

Pobrałem i się przestraszyłem, całość waży 128MB, same dźwięki ponad 70MB. Wszystko chaotycznie popakowane, zero ładu, czekam na poprawione cdp z każdym lokiem oddzielnie, no i na zrobienie czegoś z dźwiękami..
Zobaczymy jak to wygląda w TRS.

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 14:21   

15 minut minęło ;/
Jestem po testach lokomotyw EU/EP07, bo spalinówki nie uruchomiły się, a brak jest jakiejkolwiek informacji nt. wymaganych plików, cóż, pierwszy duży minus.
Spodziewałem się naprawdę ciekawych rzeczy, a tutaj taką ciekawostką było wyciszenie lokomotywy i dodanie opcji sprężarki po naciśnięciu klawisza b. Brak podlinkowanych kabin Sir_M, brak dobrej fizyki silnika (lokomotywa nie rozpędza się w systemie kabinowym do prędkości wyższych niż 89km/h), czyli ani klawiszami, ani kabiną tego umiejętnie nie da rady poprowadzić. Kolejny minus.
Jeśli chodzi o wykonanie repów... tragedia. 07-373 ma na boku kilka różnych odcieni zielonego, tekstura jest zamazana, krzywa... totalny niewypał. 07-408 ma różne odcienie białego, drzwi krzywe, czoło nie spasowane. Powiem szczerze że chyba jeszcze nie czas na publikacje, a na poddanie tego pod testy do osób które się znają na repowaniu i Ci pomogą ulepszyć te zabawki.
Ogólnie mam mieszane uczucia, ciekawy pomysł, wykonanie techniczne w miarę, wykonanie graficzne tragiczne...
Do póki tego nie poprawisz nie powieszę tego na TM.
Pozdrawiam

Gryszaq
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 19:38   

Cytat:
Jestem po testach lokomotyw EU/EP07, bo spalinówki nie uruchomiły się, a brak jest jakiejkolwiek informacji nt. wymaganych plików, cóż, pierwszy duży minus.
Spodziewałem się naprawdę ciekawych rzeczy, a tutaj taką ciekawostką było wyciszenie lokomotywy i dodanie opcji sprężarki po naciśnięciu klawisza b. Brak podlinkowanych kabin Sir_M, brak dobrej fizyki silnika (lokomotywa nie rozpędza się w systemie kabinowym do prędkości wyższych niż 89km/h), czyli ani klawiszami, ani kabiną tego umiejętnie nie da rady poprowadzić. Kolejny minus.

A co ty byś chciał do elektrowozu JDS? Nie ma możliwości zrobienia dźwięków takich, które będą pasowały każdemu. A kabin sirMa nie mam zamiaru wstawiać pod JDS. Raz - zero kompatybilności. Na modelu SirMa przynajmniej ładnie działają sprężarki, przetwornice, czy choćby pantografy to raz. Dwa-Kabina 4E pod 303E? Kiepski pomysł. Trzy w****** czuwak. No chyba, że ktoś ma pomysł, jak go wyłączyć, żeby lokomotywa co 30 sekund nie włączała awaryjnego na zewnętrznej kamerze

Cytat:
Jeśli chodzi o wykonanie repów... tragedia. 07-373 ma na boku kilka różnych odcieni zielonego, tekstura jest zamazana, krzywa... totalny niewypał. 07-408 ma różne odcienie białego, drzwi krzywe, czoło nie spasowane. Powiem szczerze że chyba jeszcze nie czas na publikacje, a na poddanie tego pod testy do osób które się znają na repowaniu i Ci pomogą ulepszyć te zabawki.

Nie przesadzaj. Nie jest aż tak, źle. Jedyne - poza 373, cop mogę sobie zarzucić, to niespasowanie właśnie dokładnie szyb, drzwi, bo nie mam czasu za bardzo na babranie się z tym. Nie ma opcji, że coś w 408 w czole jest źle. Prędzej w czołownicy. Jak SKupa, czy inny malarz się zgodzi, mogę podesłać na poprawki. Ale tylko na spasowanie z modelem, bo są pewne elementy, których brak w innych repaintach mnie razi. Mi np się podoba chaos w repaincie, bo dodaje to realizmu (no poza niespasowanychmi szybami). Repainty Skupy są bez urazy jak dla mnie za cukierkowe. Nie widać wyraźnie zużycia tych lokomotyw. Zresztą podeślę poprawione SU45, to ocenisz.

KILAN

No ja akurat wolę modele Chestera. Najprawdopodobniej zwracamy uwagę na inne elementy, bo jak dla mnie poza faktycznie lekko niewymiarowym czołem, za małymi reflektorami i za małymi gniazdami ogrzewania, SU45 moim zdaniem jest w porządku. Jest odpowiednio pełna z pewnych perspektyw - moim zdaniem. EU07 to faktycznie deczko porażka. Zresztą o ile ktoś pamięta walczyłem sporo z Erniem i Chesterem o poprawienie kilku elementów, ale innych modeli niestety nie mamy poza jeszcze gorszymi SirMa pierwszej generacji. Ale osobiście już się przywyczaiłem do taboru JDS i przestały mi w sumie przeszkadzać te "błędy".
Ostatnio zmieniony przez Gryszaq 14-12-2008, 19:39, w całości zmieniany 1 raz  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 14-12-2008, 19:49   

mi tam jakos kabiny Sir_M-a dzialaja pod JDS.... to raz...
a dwa jak chcesz zeby bylo realnie to czuwak musi byc... a pozatym czuwaka w zewnetrzym widoku tez mozna zbic... wciskajac co jakis czas SPACJE

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Gryszaq
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 20:00   

Nie no działają pod JDS, ale dkoro mamy jechać w kabinie to po co kombonować, skoro cał model SirMa jest do tego przystosowany.

No mnie to denerwuje akurat. Najczęściej "jeżdżę" na kamerze zewnętrznej. Trainz nie ma ani dobrych fizyk do jazdy w kabinie. No i tak jak pisałem. Jak dla mnie profanacja - jazda na 303E w kabinie 4E.

erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?

Wysłany: 14-12-2008, 21:59   

Gryszaq napisał/a:

Zresztą o ile ktoś pamięta walczyłem sporo z Erniem i Chesterem o poprawienie kilku elementów, ale innych modeli niestety nie mamy poza jeszcze gorszymi SirMa pierwszej generacji. Ale osobiście już się przywyczaiłem do taboru JDS i przestały mi w sumie przeszkadzać te "błędy".

Tylko nie wiem po co komu taka walka skoro najpierw trzeba zrozumiec idee powstania tych modeli i by wszyscy mieli swiety spokoj, a tak trzeba prostowac ciagle czyjes durne wymysly.

MalignusPL
super trainz

Wysłany: 15-12-2008, 09:54   

Gryszaq napisał/a:

Nie przesadzaj. Nie jest aż tak, źle. J

Codziennie powtarzam sobie, że nie będę już się udzielał ale tym razem nie mogę. No naprawdę nie mogę...

@Gryszaq:

"Nie przesadzaj"?? Naprawdę tylko tyle masz do dodania?! Zastanawiam się, czego masz więcej: tupetu, czy ignorancji Panie-Nic-Mi-Nie-Pasuje-Wszystko-Zrobię-Lepiej. Dostawałeś spazmów na widok zgarniacza i gniazdka, teraz nagle zrozumiałeś, że TRS to tylko TRS i tylko na tyle Cię stać? "Nie przesadzaj"?

I co? Miało być "Ja wam pokażę", a gdy ktoś wytyka Ci knota, to Ty mówisz "Nie przesadzaj"?

Żenuła.

P.S. Teraz mod może mi wlepić ostrzeżenie. Chociaż tak naprawdę to Gryszaq powinien je dostać - najpierw bije pianę, obiecując creme de la creme, a daje w najlepszym wypadku zsiadłe mleko, przy czym jedyne, co ma do dodania to "nie przesadzaj". Jak to teraz mówią: żal.pl
Ostatnio zmieniony przez MalignusPL 15-12-2008, 09:59, w całości zmieniany 2 razy  

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 15-12-2008, 12:12   

@Mali: No co ty... za co masz dostać warna :|

@Gryszaq ewidentnie boisz się konstruktywnej krytyki... no może nie boisz się jej, ale masz ją głęboko w kakaowym oczku ;]
Koledzy ci zwrócili uwagę nt. repów i innych spraw. Zamiast podejśc do tego poważnie i poprawić niedociągłości, to ty jednak (perfekcjonista do przesady) uważasz, że jest ok i nie ma czym się przejmować ;]

14D40 ST44
super trainz

Wysłany: 15-12-2008, 15:18   

Heh, sprawdzilem te SU45 one nawet nie mogą ruszyć z miejsca, silnik albo cały czas daje większe obroty, a lok stoi w miejscu, albo jak nastawnik postawi się na pozycje mniej niż poz. 3 to lokomotywa gaśnie. Jedyne co w tym jest fajne to dźwięk rozruchu silnika fiata. :)

Gryszaq
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 18:13   

Może nie zwolniłeś hamulca? Pisałem przecież, że na 0 pozycji lokomotywa gaśnie, dlatego biegiem jałowym jest pozycja 3, na której nie ma ciągu, co jest zdefiniowane w configu.

Tak w sumie, to nie wiem, czy warto się z tym jeszcze męczyć. Jeden pisze, że mu lokomotywa nie osiąga 90 km, drugi że nie rusza. U mnie wszystko działa jak należy.

SM50
zaawansowany

Wysłany: 15-12-2008, 18:41   

A czy ja mógłbym prosić o loki na testy, chciałbym podzielić się wrażeniami i błędami, które mogą wystąpić u mnie.

Popkorn667 
super user

Wysłany: 15-12-2008, 19:09   

A nie lepiej puścić do publikacji w takim stanie w jakim jest, a później poprawiać, lecz jak nic z tego nie wyjdzie to wycofać?
Każdy chciałby sprawdzić jak to wygląda, a nóż kogoś by to zainspirowało i wykonał poprawioną, dobrze działająca wersję (wiem, niepoprawny ze mnie optymista:P).
A przy okazji unikniemy zgrzytów pt. "dlaczego ja tego nie mam, a ktoś inny ma" (pomijając kwestię, ze ów rzecz nie będzie dobrze działało).
Zresztą, ale i tak autor zrobi to co uzna za stosowne.
Ostatnio zmieniony przez Popkorn667 15-12-2008, 19:12, w całości zmieniany 1 raz  

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 15-12-2008, 19:17   

Sm50 weź, że się uspokój, loki na testy... ciekawe co jeszcze ciekawego wymyślisz, inni też mogą napisać, że chcą na testy, czekaj razem z innymi.

14D40 ST44
super trainz

Wysłany: 15-12-2008, 21:28   

Gryszaq napisał/a:
Może nie zwolniłeś hamulca?

Nie,nie, wszystko było tak ja być powinno czyli lokomotywa gotowa do jazdy.

Odpowiedz do tematu