FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Który Trainz wybrać?
Autor Wiadomość
Piotr1
super user

Wysłany: 17-01-2023, 22:25   Który Trainz wybrać?

Witam wszystkich po dłuższej przerwie od trainza.Chciałbym się dowiedzieć,którego trainza wybrać po dwóch latach przerwy?Taki w miarę przystępny,mało kłopotliwy,w którym jest najmniej kombinowania z dodatkami?Ważna jest też wydajność.Trainz 22 czy 19? Może 17? Chcę powrócić do tego świata i nie wiem co wybrać.

Espen 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 17-01-2023, 23:09   

TANE albo TRS19. Wszystko poniżej to archeologia.

Arek3009 
super user

Wysłany: 18-01-2023, 10:21   

Patrząc na to na jakich wersjach działają najnowsi twórcy, 19 wydaje się najbardziej rozsądna.

Kanclerz
znawca
architekt uprawniony

Wysłany: 18-01-2023, 11:05   

Biorąc pod uwagę kompatybilność, osiągi samej gry to T:ANE. Do wyższych wersji projektuje zaledwie garstka aktywnych użytkowników. Jak już wspominałem kiedyś tam, jako aktywny twórca czuję się znieważony polityką N3V, które to, w przypadku posiadania TRS19 każe mi płacić za grę, którą współtworzę za darmo tworząc dodatki. Oczywiście, można kombinować i pozostać przy niższej wersji ale T:ANE SP3 czy SP4 nie każe sobie płacić za aktualizację.
Ostatnio zmieniony przez Kanclerz 18-01-2023, 11:09, w całości zmieniany 1 raz  

ryszard
znawca

Wysłany: 18-01-2023, 11:41   

Wg mnie, to co Kanclerz napisał. Normalne CMP, bez krzaczków zamiast kategorii, , normalna lista startowa zamiast kafelek ( wymyślił to chyba ktoś myślący inaczej).

Piotr1
super user

Wysłany: 18-01-2023, 13:32   

Dziękuję za odpowiedzi.Mam właśnie już TANE.Czy muszę instalować wszystkie service packi po kolei od pierwszego do czwartego, czy jest możliwość zawarcia packów w jednym pliku za jednym zamachem?

Railwoj 
trainz

Wysłany: 18-01-2023, 15:37   

Raczej nie masz co do tego wyboru: gra będzie się instalować porządku, w jakim instalator zaproponuje. Zapewne najpierw zainstaluje Ci się jakaś niższa wersja buildu gry, potem będą się dociągać aktualizacje do SP4 włącznie.

rysztur
znawca

Wysłany: 18-01-2023, 16:54   

Ładnie tak nabijać Auranowi kase? W przyszłym roku TANE traci wsparcie kangurów, a pewnie za rok straci dostęp do DLS. I trza będzie kupić następnego wyklętego TS19 :evil: który i tak już jest drugi w kolejce...
Nie jestem fanem ani lobbystą kangurzych nowości, ale po co kupować coś, co już dziś jest stare?

MalignusPL
super trainz

Wysłany: 18-01-2023, 17:01   

rysztur napisał/a:
Ładnie tak nabijać Auranowi kase? W przyszłym roku TANE traci wsparcie kangurów, a pewnie za rok straci dostęp do DLS. I trza będzie kupić następnego wyklętego TS19 :evil: który i tak już jest drugi w kolejce...
Nie jestem fanem ani lobbystą kangurzych nowości, ale po co kupować coś, co już dziś jest stare?

Dla zasady? Ja nie lubie byc mowiac brzydko robiony w konia i zadnej nowej wersji TSa nie kupie po tym co odwalili. Swoje wsparcie to sobie moga schowac tam gdzie slonce na Antypodach nie zaglada. Jedna rzecz zrobia, trzy popsuja.

A wracajac do pytania - wybierz taka wersje, jaka Ci chodzi najlepiej. Ta gra jest tak dziwna, ze jeden build u kazdego chodzi inaczej. Dla jednego to T:ANE, dla innego to TS19. Jezeli - jak wspominales - masz juz errora - zacznij od niego. U mnie chodzi on bardzo stabilnie, a turfy i inne wynalazki nie sa mi do niczego potrzebne. Jak lubisz te wszystkie ficzery, zawsze zdazysz sie przesiasc.
Ostatnio zmieniony przez MalignusPL 18-01-2023, 17:04, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu