Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 14-07-2023, 18:59 Nie działający obiekt.
Znalazłem taki obiekt "Huta Aluminium" i całkiem nieźle się prezentuje, ale jest kłopot z ładowaniem towarów. Pociągi ładnie dojeżdżają do miejsca załadunku, wagony przesuwają się prawidłowo, ale ładowanie nie następuje. Testowałem chyba wszystkie wagony jakie mam dostępne i choć mają one w swoich preferencjach różne kształtowniki aluminiowe to w trybiie maszynisty nie ładują się. W geodecie jeśli przypiszę im taki towar to dają się załadować i mogę wozić towar ale znowu nie ma go gdzie rozładować
Czy trzeba stworzyć dopiero jakieś miejsce do rozładunku no i jak spowodować aby sie towary ładowały ?
Czy trzeba stworzyć dopiero jakieś miejsce do rozładunku no i jak spowodować aby sie towary ładowały ?
Jeśli nie masz parcia, to wagony można rozładowywać po prostu komendą, a żeby ładować bez konieczności przypisywania w maszyniście konkretnego towaru, musiałbyś dodać w configu każdego wagonu towary obsługiwane przez ten zakład. Dużo zabawy jednym słowem Możesz też spróbować na własny użytek pozamieniać w configu towary w samym zakładzie na takie które domyślnie obsługują wagony. Chyba trochę szybsza opcja.
Wysłany: 20-07-2023, 13:34
Dzięki za poradę i zrobiłem wg pierwszej metody. Wybrałem kilka wagonów, sklonowałem sobie i dopisałem im do listy towarów wszystko to, co było w tej hucie Trochę było zabawy z dopasowaniem ilości do wielkości wagonów, ale to nie było jakieś trudna
Najważniejsze że teraz załadunek działa. Muszę tylko jeszcze - chyba w podobny sposób, zorganizować rozładunek bo te produkty raczej nie są nigdzie składowane.
Wysłany: 21-07-2023, 12:03
Hmmm, moja wcześniejsza ocena działania huty aluminium była jednak przedwczesna. Tzn obiekt ładuje ale tylko towary tzw "General Goods" i nic poza tym.. Te goods można i rozładowywać w normalnych obiektach do rozładunku.
Testowałem też i rozładunek tych Alu elementów z wagonów, które dostosowałem ale żaden unloader tego nie potrafi pomimo że w configach dopisałem te nowe produkty.
Jeszcze sprawdzę czy zadziała cokolwiek pod TS2010, może tutaj jest jakaś przyczyna