Kolejny dodatek 🙂
Tym razem jest niewielki budynek gospodarczy/ magazyn, który znajduje się na stacji w Kluczborku obok budynku dworca.
Jest to w sumie 12 dodatek, jaki zrobiłem po moim powrocie do modelowania. Pierdoły, ale takie które mnie jarają i niezmiernie bawią podczas modelowania.
Najnowszy nabytek lokalnego PKS-u. Komfortowy autobus Autosan H10-11 zwany Heweliusz.
Model produkowany od 1985 roku. Nie będę rozpisywał się na temat samego autobusu bowiem dokładne informacje można znaleźć samemu :P
Zdjęcia samego autobusu zrobiłem w 2013 roku, kiedy jeszcze modelowałem. Autobus stał pod szkołą w miejscowości Biała koło Wielunia. Obsługiwał dojazdy uczniów do szkoły. Ja akurat miałem tego dnia zlecenie fotograficzne w tej szkole. Kiedy go zauważyłem stał zaparkowany między autami bez możliwości zrobienia zdjęć.
Po wykonanym zleceniu zauważyłem autobus zaparkowany na środku parkingu. Już miał odjeżdżać z dzieciakami. Poprosiłem kierowcę by poczekał chwilę bo chciałem zrobić zdjęcia. Udało mi się zrobić tylko 5 zdjęć autobusu.
W dodatku w oknach były uśmiechnięte buzie dzieci. I tak zdjęcia zostały schowane na dysku. Chyba jakoś w 2016 roku wróciłem do autosana. Powstał w photoshopie 1 bok - czyli usunięte zostały osoby. Porobione warstwy, który przygotowane zostały pod malowanie. I to by było na tyle. Następnie odszedłem od modelowania na kilka lat. Jednak nie usuwałem tych fotografii z dysku mając cichą nadzieję na powrót.
Powrót do modelowania nastąpił w 2024 roku. I wtedy nadszedł te czas na ten autobus. Wydawał się łatwy do zrobienia, jednak zajął mi trochę czasu.
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 15 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-04-2024, 18:03
Trochę się pobawiłem i znalazłem oryginał z podobnego okresu, o którym pisałeś: http://phototrans.pl/14,6...1_SAK_2868.html Jest szansa żebyś zrobił go na bardziej "bieda-kołach", czyli zamienić kołpaki na zwykłe felgi? Będzie pasować do starszych epok. Mosty Raby, więc tekstury można zgapić z Jelczy
Ostatnio zmieniony przez SzymonH 03-04-2024, 18:17, w całości zmieniany 1 raz
Trochę się pobawiłem i znalazłem oryginał z podobnego okresu, o którym pisałeś: http://phototrans.pl/14,6...1_SAK_2868.html Jest szansa żebyś zrobił go na bardziej "bieda-kołach", czyli zamienić kołpaki na zwykłe felgi? Będzie pasować do starszych epok. Mosty Raby, więc tekstury można zgapić z Jelczy :mrgreen:
Akurat moje produkcje słyną z ogromnej różnorodności :) Będzie z czego wybierać ;)