Wysłany: 13-08-2025, 22:00 Trainz New Era i Su45 ADHD
Witam po paru latach jeżdżenia i kombinowania w TS2010. Postanowiłem zaszaleć i kupić w końcu TANE. Powód jest prosty, bo znalazłem Mega Sudety :). Owszem, sam stworzyłem sobie wcześniej coś podobnego w TS2010 na własny użytek, bo przecież aż prosiło się, żeby te mapy połączyć. TANE się zainstalowało i jedzie sudecki dodatek. Mam pytanie, by oszczędzić sobie kombinowania. Czy moje ulubione SU45 ADHD z TS2010 pojedzie? Czy tabor z tamtego symulatora się zainstaluje? Jeśli nie, to gdzie znajdę SU45 ADHD dla TANE?
Niestety, mimo usilnych starań by zmusić SU45 do współpracy w TANE, nie udało się, Nie pozostaje nic innego, jak poczekać na nowe ADHD. Mnie nie interesują parowozy, kibelki czy nowoczesne wynalazki. Może będzie to taka podprogowa podpowiedź dla Twórcy, że SU45 to moja ulubiona lokomotywa ;)
Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 375 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-08-2025, 21:57
A może jakaś garść szczegółów? Co konkretnie nie spełniło oczekiwań? Lokomotywa nie pokazała się w grze? Miała jakieś błędy? Pokazała się, ale nie ruszyła? Działała w DCC ale nie z ręki? Jakie działania podjąłeś, a nie przyniosły spodziewanego rezultatu?
Może gdybyś to trochę bardziej szczegółowo opisał, załączył do tego screen z Content Managera, to dałoby się to ogarnąć forumowymi siłami? Bo inaczej to pozostaje poczekać na nowe wydanie.
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 16-08-2025, 21:59, w całości zmieniany 2 razy
Próbowałem zainstalować w TANE Su45 ADHD z plików instalacyjnych, które ściągnąłem kiedyś by pojeździć nią w TS2010, w którym działa do dzisiaj. Bezapelacyjnie to mój ulubiony pojazd szynowy ;) Pościągałem content managerem co się dało. Lokomotywy nie było widać w liście pojazdów.
Dziś znalazłem sieci SU45 152 z Chojnic ADHD, ściągnąłem to i zainstalowałem. Brakujące zależności udało mi się też znaleźć prawie wszystkie (Trainzland). Brakuje mi dwóch kiudów, są to:
kiud:241304:100649 oraz kiud:241304:245152
Na razie lokomotywa jest na liście pojazdów, ale podświetlona na czerwono. Postęp jest, ale nie da się jej ustawić na torze.
Panowie. żeby zamknąć temat raz a dobrze:
Pomimo tego, co twierdzą niektórzy, ADHD z 2010 nie będzie działać prawidłowo. Tam się mocno zmieniły skrypty, więc nawet jak się uda wam doprowadzić do braku błędów w CMP, to w samej grze będą wyskakiwały błędy skryptów albo pojazdy będą zachowywać się nieprawidłowo. Wiem, niektórym "a u mnie działa" - a u innych nie zadziała, więc to jest zabawa na własne ryzyko i odpowiedzialność.