Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 127 Skąd: Świecie
Wysłany: 31-12-2008, 14:06 Domwnload Quota
Witam. Mam pytanie co zrobić ,jak np. chciałem pobrać dodatki do lini Polskie Koleje Piaskowe.
Naciskam przy wczytywaniu mapy Download..... i czekam chwilkę pokazuje mi takie coś ......Auran download Schop download ->QUOTA<- co to znaczy. Proszę o odpowiedź.
'Domwnload', 'Schop' :)
A tak do rzeczy to:
Jesteś zarejestrowany na Auran DLS?
Masz oryginalnego Trainza?
To akutar nie ma na opisany problem wpływu. Poza tym - to jest komunikat systemu downloadu, więc gdyby miał lewiznę to by go nie zobaczył, bo nie mógłby się zalogować.
Ja też to przerabiałem, a TRS oryginalny, zarejestrowany i tak dalej.
Wygląda na to, że DLS pozwala grze za jednym rzutem pobrać max 100MB dodatków. Mi przy rozpoczynaniu pobierania do kolei piaskowych pokazało coś koło 140MB i ten komunikat. Przy pomocy TrainzObjectz pobrałem część "ręcznie" z DLS, a jak quota zjechała poniżej 100MB to dalej gra zassała sobie resztę. Czyli trza by pobrać co nieco samemu a potem jazda :)
A jak to jest z prędkością pobierania u mnie gdy pobieram przez content manager maksymalny transfer to 20KB/s u was też tak jest? I druga sprawa pobieram coś co ma wielkość 31,04 MB ale według mojego licznika transferu pobrało mi 65MB coś jest tu nie tak sprawdziłem to 2 razy także na innym pobieranym pliku.