Fajnie, ze zmieniłeś zwrotnice ale wygląda to dośc kiepsko... chodzi o kolor teksutry torów i samych rozjazdów. Pokombinuje coś z tym to w obecnym kształcie lipnie to wygląda.
p.s.
ten wolsztyn to naprawde taki zielony jak na screenach?
Doczepię się do budowy anglików, po jakiego grzyba tam są napędy elektryczne i ręczne, anglik ma napędy tylko po jednej stronie na mój gust tam powinny zostać tylko elektryki, a z drugiej strony wstaw napędy niewidzialne.
_________________ "Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Tu np. jest koszmarnie przepolygonowane, pomysł na wsadzenie 300 ludko-plane'ów na peron załatwił tu jakieś +500 poly, a gdyby było ich 3-4x mniej, efekt byłby podobny. O dworcu po lewej robiącym za "dom mieszkalny w tle" to już nic nie mówię. Wsadzanie tak cieżkiego i dokładnego obiektu na drugi plan to jak zrobienie se dziury w zbiorniku na paliwo w swoim samochodzie i jazda.
Zielona trawka niczym na łączce między torami a ruch jak na Dworcu centralnym. Te dwie rzeczy sie troche eliminują. Jak już zieleń, to powinna sie pojawić trawa spline FMA między torami.
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 28-03-2008, 13:37
Te semafory... masakra, tory tak samo, wzkaźniki (w1 przed wyjazdowym ! W6a 50m od przejazdu.. przeciez W6, W6a daje się 100m przed przejazdem, przejściem lub miejscem, do któregos ię odnosi... Stary poczytaj sobie o tych semaforach bo naprawde jestem już kolejną osobą która ci to mówi: Wpisz w googlach: E1 :) i wszystkiego sie dowiesz...
Ostatnio zmieniony przez arczix 28-03-2008, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Te semafory... masakra, tory tak samo, wzkaźniki (w1 przed wyjazdowym ! W6a 50m od przejazdu.. przeciez W6, W6a daje się 100m przed przejazdem, przejściem lub miejscem, do któregos ię odnosi... Stary poczytaj sobie o tych semaforach bo naprawde jestem już kolejną osobą która ci to mówi: Wpisz w googlach: E1 :) i wszystkiego sie dowiesz...
moze ty tez poczytaj sobie E1..
W6 nie stawia sie 100m od "przeszkody"
tylko dla twojej informacji:
"Wskaźnik W 6a ustawia się przed przejazdami wszystkich kategorii i przejściami kolejowymi według zasad określonych w przepisach o warunkach technicznych, jakim powinny odpowiadać skrzyżowania linii kolejowych z drogami publicznymi i ich usytuowanie."
czyli rownie dobrze moze byc 50m,100m 250m, czy nawet 300m
a pomysleliscie ze kolega mozna nie widziec co to jest E1??
nie lepiej jest napisac :
Przepisy sygnalizacji na Polskich Kolejach Państwowych
Dodając swoje 5 groszy - owe W6 zależne będzie od prędkości pociągu - stąd zolwik słusznie na to zwrócił uwagę - jeśli szlakowa będzie wynosić 20 km/h, to co 10 minut przed przejazdem pociąg będzie dawać RP1, a potem cisza bo raz już zapodał?
Ja polecam koledze trainz199219 oprócz E1 przestudiowanie kilku początkowych paragrafów z instrukcji WTBE10 (jest na stronie, do której linka podał zolwik), w E1 nie znajdzie się zasad ustawiania sygnalizatorów.
Ostatnio zmieniony przez Mannerheim 28-03-2008, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 114 Skąd: Poznań
Wysłany: 28-03-2008, 15:21
no.. poczytać E1 by nie zaszkodziło... przy samej parowozowni tory są zwykle bardzo usyfione jak nigdzie więc proponowałbym użyć samych szyn i czarnych odcieni tekstur
Witajcie właśnie studiuje Przepisy sygnalizacji na Polskich Kolejach Państwowych ale mam problem bo nie wiem jaką powinienem użyć sygnalizacje na trasie bo E1 niema wzorów.
Czy nie moglibyście podać jakiś stron . Acha jak chodzi o Wolsztyn to cięgle poprawiam a
anglikach będę wymienione napędy elektryczne na niewidzialne .
Ja polecam koledze trainz199219 oprócz E1 przestudiowanie kilku początkowych paragrafów z instrukcji WTBE10 (jest na stronie, do której linka podał zolwik), w E1 nie znajdzie się zasad ustawiania sygnalizatorów.
Jak jest dział fikcyjna, to fikcyjna - tutaj autor ma dowolę w kwestii rozwiązania wyglądu budynków, infry, jak i torowiska (tym samym sygnalizacji, lecz zgonej z przepisami koljowymi obowiązującymi w Polsce).
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 29-03-2008, 11:12
@żółwik: znam bardzo dobrze przepisy E1 i morze źle podałem bo taka sama sytuacja jest z wieloma wzkaźnikami, czy tam ograniczeniami, czy np. w16: ustawia się go 250m przed p.o. + droga hamowania... czyli wynik prosty: czym większa szlakowa tym odległość wraz z drogą hamowania się wzrasta i tak samo jest z W6, W6a, W13 , W8 od W9 czy D6 od W14 :) więc nie lubie takiego stwierdzenia do mnie... sam sobie poczytaj E1 (rzecby to teraz nie zabrzmiało beszczelnie jak kogoś uraziłem to przepraszam ) .