Mimo samych " ochów i achów " ja bym tego " teema" z pierwszego screena dał miedzy te dwie pojedynki - obecnie stoi dosyć " problematycznie " i moze " mylić" w sensie " grupowosci "
No wlaśnie chodzi mi o tą Tm . W tej chwili stojac w " ukresie " rozjazdu zezwala " problematycznie " na zajęcie jego i czekanie zarowno na jazde w kierunku wykolejnicy , jak i szlaku do W5 . Dletego moja sugestia co do postawienia jej między iglicami " pojedynek ". Jezeli miałaby sygnalizować wjazd na samą bocznice i być oslugiwaną z " bocznicy" , to powinna stac za wykolejnicą ( wykolejnica - wlasnośc PKP sprzeżona najprawdopodobniej z Wk).
Jezeli Tm miałaby sygnalizować wjazd na bocznice przez wykolejnice PKP. to powinna byc między tymi " pojedynkami " , lub na torze dojazdowym , zdecydowanie bliżej Wk dla jasności obrazow sygnałowych - teoretycznie 5m od Wk , ale jakby stała w zakresie 1-15m od Wk też będzie OK.
Oczywiście powinno być : ( wykolejnica - wlasnośc PKP sprzeżona najprawdopodobniej z Tm). a nie Wk jak napisalem .Oczywiscie tej Tm mogłoby tam wogóle niebyć , a zezwoleniem mogłyby być odpowiednie wskazania sygnalizatorów z poszczególnych torow , lub np jeden sygnalizator z jednego wybranego toru dla tego konkretnego przebiegu na bocznice .
Zolwik tam gdzie mają być wyśmigane są wyśmigane a tam gdzie mają być zardzewiałe są zardzewiałem. Może jakieś złudzenie się tworzy i wygląda to na screenie tak jak to opisałeś, poza tym tory są Makiego, a rozjazdy Zwierzaka, same szyny mają trochę inny odcień :)
Irku poprawie tą Tm'ke, no i już wiem kogo będę męczył przed wydaniem mapy o kontrolę całej sygnalizacji.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-02-2009, 00:19
Pysi, lansuj sie częściej. To przyjemny projekt i jego oglądanie należy naprawdę do rzeczy które w ciągu dnia zaznacza się jako czas który nie był stracony. Może jakiś filmik? Ta mapa na pewno autorom dodatków daje moc satysfakcji, autor wie jak stosować właściwie ichnią pracę.
Dźięski za ciepłe słowa Kilan :) filmiku nie zrobię, bo mam problemy sprzętowe. Co do pokazywania częściej postępów prac, nie ma sprawy, muszę tylko coś robić codziennie a z tym już gorzej :)
pysi, przy tobie to ja robak jestem w robieniu mapek. nie pamiętam bardziej realistycznej mapki. drzewa, budynki... bardzo dopracowana mapa:)
ps ile liczyć km będzie mapka?
2ps:): czy sieć będzie zelektryfikowana?
Ostatnio zmieniony przez szczawik 04-02-2009, 14:41, w całości zmieniany 2 razy
lukazs [Usunięty]
Wysłany: 04-02-2009, 16:02
szczawik napisał/a:
nie pamiętam bardziej realistycznej mapki. drzewa, budynki...
A mi się wydaje że większość map solidnych twórców jest realistyczna i każda zawiera drzewa i budynki...
ps ile liczyć km będzie mapka?
2ps:): czy sieć będzie zelektryfikowana?
Mapa powinna mięc w finalnej wersji gdzieś między 15 a 20 km szlaku, nie wiem ile dokładnie bo nie ma jeszcze słupków na całej długości. Co do efektryfikacji, to będzie zelektryfikowana tylko stacja Swarzów, reszta już bez druta
Wysłany: 14-03-2009, 21:52
to fajnieee!!!! :p Mam jeszcze 2 pytanka (tak na marginesie xD) 1 primo: skąd masz ten przejazd? http://www.fotosik.pl/sho...9408c12aea519a2 2 primo: czy kolega moze juz powiedziec na jakiej stronie bedzie ta mapa opublikowana?? :D pozdro :D
Ostatnio zmieniony przez Maroet22 14-03-2009, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Dokładnie, przejazd to nawierzchnia przejazdowa dołączona do przejazdów Erniego. Co do drugiej odpowiedzi, na razie nie ma sensu gdybania gdzie będzie umieszczona, jak ją skończę to wtedy będę się zastanawiał.
Wysłany: 15-03-2009, 18:45
dobra sorry ! jestem tutaj nowy wiec nie wiedzialem ze za takie cos jest ostrzezenie ;] zapamietam to sobie i bede staral sie zeby takie cos sie nie powtorzylo :p
Ostatnio zmieniony przez Maroet22 15-03-2009, 18:48, w całości zmieniany 1 raz