Wiek: 56 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 30 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 10-04-2009, 23:56 Dodatki by sorbovit
Witam, nie rozpisuje się zbyt często tutaj, bo uważam że jeśli piszę - to mam coś do powiedzenia, a nie żeby coś powiedzieć, ale do rzeczy ...
W ostatnim czasie zacząłem bawić się gmaxem, żeby choć w niewielkim stopniu zaznaczyć swoją obecność w świecie TRS. Oj nie jest to takie proste jab by się z pozoru wydawać mogło. Ale coś udało mi się zrobić.
Wyskrobałem na początek mały budynek (wagę samochodową) która stoi w zacisznym kącie stacji Bielsko-Biała Główna przy kolejowym składzie węgla.
Trochę screenów:
Dodatek waży 780.69kB wg CMP i zawiera trzy tekstury: dwie 256 x 256 i jedną 512 x 256
Wiek: 56 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 30 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 11-04-2009, 12:33
Nie mierzyłem samej szali, zrobiłem ją na podstawie prostych obliczeń, bez zagłębiania się w zbędne szczegóły. Sama waga jest wiekowa jeśli chodzi o budynek i pierwej służyła do ważenia wozów konnych, zanim zaczęto węgiel wozić samochodami. Obecnie ważą tam tylko Multikary, które zbytnio wielkie nie są.
Nie widzę przeszkód w dopasowaniu szalki do wymiarów np. Jejcza dajcie znać to dorobię natomiast co do tekstury samego tynku to trzeba by coś pokombinować.