FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
szukam programu do automatycznego robienia trakcji
Autor Wiadomość
mrugala
nowy

Wysłany: 31-03-2008, 17:55   szukam programu do automatycznego robienia trakcji

Witam szukam programu ktory sam automatycznie ustawial by trakcje na torach. I tu moje pytanie istnieje wogole taki program?? Jak tak to prosil bym o linka. Dziekuje

Wariat
trainz

Wysłany: 31-03-2008, 18:30   

Nie ma.

Radziosław
zaawansowany

Wysłany: 31-03-2008, 19:45   

Człowieku, a może chcesz program, który od razu całe mapki sam robi?
To własnie jest zabawa, a jak nie umiesz, to poczytaj, poogladaj i poćwicz ustawianie sieci trakcyjnej, nie trakcji
Ostatnio zmieniony przez Radziosław 31-03-2008, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  

mnich3001 
Administrator

Wysłany: 31-03-2008, 19:58   Re: szukam programu do automatycznego robienia trakcji

Yaro:

mrugala napisał/a:
Witam szukam programu ktory sam automatycznie ustawial by trakcje na torach. I tu moje pytanie istnieje wogole taki program?? Jak tak to prosil bym o linka. Dziekuje

więc na diabła Twoje komenty?, Wariat odpisał krótko, rzeczowo i na temat ...

leonek74
super user

Wysłany: 31-03-2008, 22:48   Re: szukam programu do automatycznego robienia trakcji

mrugala napisał/a:

Hmmm, jeśli się dobrze zastanowić, to siec trakcyjna Sir_M'a jest w pół zautomatyzowana.

Ale można to porównać do samochodów na liniach montażowych. Te, które są robione ręcznie kosztują królową angielską kilka dobrych emerytur, a te robione na automatach, to przeciętny Kowalski ma po kilku pensjach. ............. Ale JAKOŚĆ robi różnicę.

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 23:01   

Siec Sir_M no nie oszukujmy się jest ciężka, ale temat był wałkowany już wiele razy. Sieć trakcyjna Chestera wcale nie jest aż taka trudna do "rozwieszenia" jak się wydaje. Ja bym mógł w tym siedzieć a siedzieć. W razie potrzeby na TrainzMaps (www.trainzmaps.cal.pl) w dziale FAQ jest pokrótce opisane jak pracować z tą siecią trakcyjną.

praiks
super user

Wysłany: 02-04-2008, 18:06   

Odwiedz poprostu strone kolegi http://www.trainzmaps.cal.pl. Tam jest wytlumaczone krok po kroku, jak tworzyc sobie siec trakcyjna. Czytajac takie tematy oraz inne, nie bedziesz potrzebowal zadnego programiku.

Ty sam staniesz sie wtedy komputerem, na ktorym to twoja wyobraznia stworzy Twoimi myslami - programikiem mapke, jakiej nikt jeszcze nie wykonal. Na mapce bedzie trakcja elektryczna i wszystko to co do tego trzeba, czyli komplet dodatkow potrzebnychdo stworzenia takiej mapki.

Poczytaj jakiekolwiek recenzje i porady. Kieruj sie wskazowkami osob doswiadczonych. Dzis sie bedziesz uczyl, a jutro juz nie bedziesz potrzebowal niczyjej pomocy. W dodatku sam jeszcze bedziesz radzil i udzielal wskazowek innym.

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 02-04-2008, 18:25   

@ Praiks: Po co powtarzasz myśli zawarte powyżej twego posta - Kgrid wyraźnie napisal gdzie co szukac.

praiks
super user

Wysłany: 02-04-2008, 18:42   

Przepraszam, jednak moja osobowosc pisze pelne mysli. Jak sie zorientuje, ze dany tekst juz byl - jest za pozno. Poprawie sie.

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 02-04-2008, 21:43   

Ja nie mam nic do twojej osobowosci, zwracam tylko uwage, aby sie nie powtarzac.

Odpowiedz do tematu