Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 18-03-2008, 09:42 Moje coś....
od niedawna posiadam TRS2004, pościągałem wiele dodatków, przyglądałem się waszym mapkom i screenom dlatego postanowiłem też coś stworzyć i tworzę. Oto początki mojej "budowy" :
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 18-03-2008, 09:56
Ładnie. Pododawaj jakieś ławki etc na peronach, dodaj roślinność bo jak narazie o troszkę łyso.
Pokazuj screeny z gotowych odcinków. Pododawaj urozmaicona teksturę, dodaj również tła.
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 18-03-2008, 10:33
Pozamieniaj zwrotki na polskie i nieco je zróżnicuj. Tory przy stacji (te nieużywane) zamień na zarośnięte (są w paczce torów maki'ego). Zamień słupy trakcyjne ze screenu 4 na typowo polskie. Zróżnicuj nieco ukształtowanie terenu, dodaj jakieś wniesienia, spadki, górki.
Ogólnie mapka ładnie się zapowiada.
Nie bardzo jest co oceniać, jeden segment i to nie dokończony. Narazie bez rewelacji ale może wraz z rozwojem mapy będzie lepiej. Co do uwag, zmień wajchy na polskie, na rozjazdach chyba nie stosuje się betonowych rozjazdów, niebo też możesz da.c jakieś inne z fma lub dls :)
Jesli prawde mowisz i od niedawna masz Trainza to jestem pod dużym wrażeniem twoich prac. Na początek jest niezle ale moze byc zawsze lepiej. Pamietaj o otoczeniu bo ono takze odgrywa duza role. Rowniez dobierz teksury aby ta trainzowa gleba ladnie sie prezentowala :)
Zycze owocnych prac i czekam na wiecej twoich screenow
Po raz drugi do ciebie pisałem w sprawie twojej mapy - miales dac miniaturki - za ciebie je teraz dodałem... po raz pierwszy i ostatni to robię. Prosiłem cię jednoczesnie o krótką charakterystykę mapy, ale widać olałeś moje sugestie... powodzenia.
Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 18-03-2008, 22:02
więc o swojej mapie mogę powiedzieć tyle że cały czas tworzę, staram się robić ładne widoki, ciekawe dworce, na screenach widać dworzec główny jeszcze w budowie, ale już prawie skończony. tylko sygnalizacja do ustawienia, zwrotniki dodałem polskie, w zwrotnicach też dałem drewniane podkłady tak jak pisaliście...narazie moja trasa ma zaledwie niecały kilometr ale planjuę dojść do 60 - 80 tak żeby jazda pociągiem była przyjemna i nie jechać z myślą o tym że zachwilkę koniec...mam nadzieję że po jakimś czasie będę mógł ją komuś dać do przetestowania
dzięki za miniaturki:)
SCALONY przez Maki: Wysłany: Wczoraj 23:05
a i jeszcze jedno... to jest niebo fma tak na maarginesie