Wysłany: 04-04-2008, 08:34 Link do schematów stacyjnych.
Nie wiem czy ktokolwiek zna tę stronę, może ją już gdzieś polecał. W każdym razie wszystkim twórcom map (zwłaszcza realnych) warto dorzucić ów stronkę:
Pomógł: 15 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 448 Skąd: Kraków
Wysłany: 09-04-2008, 23:32
http://www.kolej.ournet.pl/ - na tej stronce ( polecanej już w shoutboxie przez Kilana ) też są schematy stacyjne, głównie z Dolnego Śląska, myślę, że można ją polecić...
_________________ Would you know my name if I saw you in heaven ?
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 11-05-2008, 22:23
Przeszukiwałem już wszystkie strony z planami i ich nie znalazłem. Poszukuję planów:
-Kraków Prokocim Towarowy;
-Kraków Zabłocie; ważne
-Kraków Zachód; ważne
-Kraków Łobzów;
Posiadam już częściowy zarys tych miejsc, ale niewystarczająco by dobrze je odtworzyć, jeśli ktoś posiada gotowe plany lub własne(realny układ).
Proszę o pomoc.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-05-2009, 18:32
Podawałem tego linka jeszcze w którejś z poprzednich edycji forum, ale ponawiam:
www.sporenplan.nl
Oprócz bogatego źródła planów niemieckich, można też znaleźć plany z innych państw Europy (Zachodniej).
Wysłany: 13-05-2009, 23:08 Re: Link do schematów stacyjnych.
Maki napisał/a:
Nie wiem czy ktokolwiek zna tę stronę, może ją już gdzieś polecał. W każdym razie wszystkim twórcom map (zwłaszcza realnych) warto dorzucić ów stronkę:
Jakby ktoś trafił na schemat stacji Siedlce to bym był bardzo szczęśliwy jakby jakiegoś linkacza podrzucił do tematu... Bo szczerze mówiąc niezbyt wiem gdzie tego szukać. Zagadałem z googlami ale się nie orientowały...:)
_________________ Moje konto:
*Fototekstury dla ER75 Flirt w barwach KMu
*Fototekstury wagonu ratunkowego Bhixt
*Fototekstury SP Bombardiera
*Fototextury barier dzwiękochłonnych
*Fototextury UOZ-1 + dzwięki
Wysłany: 24-06-2009, 00:39
Wiitam.
Potrzebuję schematu stacji Lublin Główny. Niestety poszukiwania na różnych stronach wymienionych wyżej + Google nie dały satysfakcjonujących wyników ^^ Jeśli ktoś posiada schemat lub chociaż jakąś wiedzę w tej materii, to byłbym wdzięczny za podzielenie się nią.
"Ty to tak specjalnie robisz?"
Oczywiście już plan ściągnąłem i na pewno wykorzystam, choć już nie w tej mapce którą powoli finalizuję.
Dzięki za ten plan.
Jako że kurier jeszcze nie dojechał (może za duży sztorm), postanowiłem chociaż część danych z Twojego planu Wrocławia wykorzystać i urealnić na mapie nazewnictwo semaforów i tarcz. Przy okazji pewnie wstawię właściwe semafory i tarcze.
A tak przy okazji czy są gdzieś dostępne plany: Długołęki, Oleśnicy i kolejnych stacji linii 143 w kierunku Kluczborka?
Ostatnio zmieniony przez pietrek 14-10-2010, 18:06, w całości zmieniany 1 raz
Tak przypadkiem (oczywiście) nie trafiłeś gdzieś na plan Wrocławia Nadodrze? Samej stacji już bym teraz nie poprawiał, ale nazewnictwo i umiejscowienie sygnalizacji bym chętnie oparł na czymś realnym.
Jedyny plan tej stacji na jaki udało mi się trafić pochodził z 1872 roku, tak miej więcej.