Wysłany: 25-08-2009, 09:43 Nie mogę pobrać z DLS
witam. odpowiedzi na tym forum nie znalazłem więc piszę swój temat.
Gdy wchodzę na DLS i chcę pobrać trawsko FMA wyskakuje mi taki błąd:
Firefox nie jest w stanie otworzyć tego adresu, ponieważ protokół "trainz" nie jest przypisany do żadnego programu.
Właśnie. co trzeba zrobić? przy innych plikach jest tak samo.
jak na moj gust to ten komunikat oznacza że klikasz w "download (helper)" czyli chcesz uaktywnic trainzhelpera (lub content manager), którego widocznie:
1. nie masz zainstalowanego
2. masz skaszanionego
jesli nie chcesz pobierac za pomoca helpera nie klikasz w download (helper) tylko w download page a nastepnie za posrednictwem ftp scigasz interesujacy Cie dodatek.
czegoś nie rozumiem?
skoro umiesz sie zalogowwac na DLS to znaczy ze podales aktywowałes serial z grą a skoro tak to co ci przeszkadza sciagac za pomoca ftp?
nie ma znaczenia którą grę zarejestrowałeś czy Classic czy TRS2004 by korzystac z dlsa
Pomógł: 54 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 03-09-2009, 18:22
Ja też mam poważny problem z DLS'em, gdy klikne download page wyskakuje okno potwierdzające logowanie (czy coś w tym stylu), jak zatwierdze to pojawia się strona i się ona nie ładuje! Dlaczego? TRS'a mam na laptopie, a dodatki ściągam na stacjonarnym czy to ma na to wpływ?
_________________ Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
nie ma znaczenia ze na innym komputerze sciagasz dodatki a na innym je instalujesz, ja tak robie bardzo czesto i nie ma problemow. Z jakiej przegladarki korzystasz? moze to kwestia ustawien
A co potem naciskasz:
1. DOWNLOAD
2. DOWNLOAD(ftp)
Bo to jest duża różnica
Jak nie masz zainstalowanej gry na komputerze to musisz stosować wariant " 2 "
Wysłany: 16-09-2009, 00:07
słuchajcie, wiem, że może trochę nie na temat, ale nie chciałem zakładać już nowego... czy ktoś wie, co się teraz dzieje z tym całym DLSem? odwala mi pomarańczowy komunikat, że serwer wydaje się być pełny już od trzech dni... błagam, pomocy! :D
Wysłany: 16-09-2009, 14:03
próbowałem wszystkich możliwości, bo to trwało już dość długo i strasznie mnie irytowało. najlepszym (bo skutecznym) rozwiązaniem okazało się napisanie do helpdesku. odświeżyli mi konto i teraz śmiga niczym te-że-we :)