FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Linia 232 Chorzów - Cieszynek
Autor Wiadomość
Zwinny
zaawansowany

Wysłany: 22-04-2008, 11:18   Linia 232 Chorzów - Cieszynek

Witam ponownie :).

Nie będe wracał do historii mojej mapy , bo jest ona troszke długa , ale nareszcie od ok pół roku zaczyna mi się podobać to co robie , nauczyłem się rozważnie wszystko planować itd. tak więc ta wersja mapy którą teraz robie napewno zostanie wydana , wcześniejsze jakie robiłem to poprostu nie oszukując się buble były ;). Może troszke przybliże Wam moją aktualną mape. Tak więc mapa się będzie zaczynać na jednej z Chorzowskich stacji (jeszcze nie wiem czy to będzie Chorzów Stary czy Batory , bo Chorzów Miasto już jest gotowy) , które będą miały realnie odwzorowane układy torowe , a kończyć się będzie na (w założeniu) niewielkiej (zobaczymy jak to wyjdzie :P) stacji Cieszynek :). Przewidywany jest ruch pasażerski jak i towarowy. W przyszłości może pojawią się nawet interaktywne perony. Mapa będzie prowadzić przez pola , lasy , wsie i miasta. Staram się ją robić jak najoszędniej ze względu na mój marny procesor , tak więc myśle że u większości osób powinno wszystko płynnie chodzić. Ile mapa będzie miała km? Sam tego nie wiem , zobaczymy ile się zrobi ;). Póki co cały czas mam jakieś nowe koncepcje i pomysły :). No dobra , koniec tego gadania , pora przejść do screenów :p. Akutalnie będą to tylko screeny z odcinka Malinów - Krzyżowo , bo reszta mapy przechodzi małą modernizacje , tak więc pozostałe screeny niedlugo ;)

Wszelkie pytania , konstruktywna krytyka mile widziane. Pytania na temat dodatków kierować prosze na PW.

Pozdrawiam
Adam

Tata Muminka
znawca

Wysłany: 22-04-2008, 11:44   

Screen 1:

Pierwszy raz widzę latarnie na słupie z sieci.

Screen ostatni:

Czy po prawej nie powinien być semafor z wysięgnikiem?

Zwinny
zaawansowany

Wysłany: 22-04-2008, 11:53   

Sony co do 1 screena , akurat tak się kamera w TRS'ie ustawiła ;) , aż tak źle ze mną nie ma żeby na latarni wysięgnik z sieci trakcyjnej dawać :). a na ostatnim screenie ten semafor po prawej jest z wysięgnikiem przecież , a po lewej nie widze takiej potrzeby żeby dawać go z wysięgnikiem bo go nic nie zaslania.

Pozdrawiam
Adam
Ostatnio zmieniony przez Zwinny 22-04-2008, 11:54, w całości zmieniany 1 raz  

Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...

Wysłany: 22-04-2008, 12:12   

Czy Malinów jest stacją, czy przystankiem osobowym? Jeśli to p.o, to jaką rolę pełnią widoczne po obu stronach peronów semafory?
Jaki wskaźnik umieściłeś na semaforze (8 screen)? Jeśli to jakiś We, to powinien wisieć na słupie trakcyjnym.
Ostatnio zmieniony przez Mannerheim 22-04-2008, 12:18, w całości zmieniany 1 raz  

Zwinny
zaawansowany

Wysłany: 22-04-2008, 12:37   

Jest to przystanek osobowy , i z jednej strony jest zjazd do szopy (oczywiście nie czynny już). Wsumie szczerze mówiąc nie wiedziałem do końca jak to osygnalizować , ponieważ z sygnalizacją troszke kuleje. Tak więc jeśli jest coś źle to prosze o wskazówki , poprawie to zaraz ;). Co do We to przeżuce go na słup sieci trakcyjnej.

Pozdrawiam
Adam
Ostatnio zmieniony przez Zwinny 22-04-2008, 12:37, w całości zmieniany 1 raz  

Zwinny
zaawansowany

Wysłany: 16-09-2008, 20:21   

Witam :).

Po długim czasie w końcu udało mi się wydać pierwsze z dwóch zaplanowanych demek mojej mapy. Demko zawiera linię Malinów - Chorzów Miasto , i ma długość ok 8km ;). Wszystkich chętnych do pobrania zapraszam na stronę Trainz Maps http://www.trainzmaps.neteasy.pl/news.php

Pozdrawiam
Adam

chyzy
nowy

Wysłany: 17-09-2008, 17:52   

Nie działa mi ta strona
Ostatnio zmieniony przez chyzy 17-09-2008, 17:53, w całości zmieniany 2 razy  

Zwinny
zaawansowany

Wysłany: 17-09-2008, 18:10   

Fakt , faktem że ostatnio mamy jakieś problemy z stroną , ale proszę spróbować ponownie , zazwyczaj takie awarie są na chwile tylko. Niestety ja nie mam żadnego wpływu na to że strona chodzi tak a nie inaczej. Też z tego faktu jestem niezadowolony.

Pozdrawiam
Adam

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 19:10   

Powodem waszego niedziałania strony jest źle skonfigurowane połączenie internetowe, które zrywa połączenie z serwerem. Dziś były chwilowe problemu (trwały bagatela 5 minut). W razie gdy strona nie działa (strona, nie download). Proszę odświeżyć stronę a się załączy.
Fakt mnie też nie zadawala, ale jakoś nie mam ochoty na kolejną zmianę lokalizacji strony.
Pzdr

Odpowiedz do tematu