Wysłany: 22-04-2008, 13:31 Kabiny do SU 45 i 46 wersji JDS
Czy ktoś się może orientuje gdzie mogę znaleźć modele kabin dla wyżej wymienionych lokomotyw spalinowych. W wersji podstawowej posiadają zupełnie puste kabiny.
Modeli kabin specjalnie robionych pod tabor JDS nie ma i raczej nie bedzię, bo tabor ten został stworzony nie do jazdy kabinowej. Sa tylko kabiny bardzo prowizoryczne. Tak jako kolega wcześniej pisał, możesz sobie wpakować kabine Trzciny, ale bez gwarancji, że będzie ona pasowała.
Wysłany: 22-04-2008, 17:10
Jakoś inne wersje tych spalinówek, nie za bardzo u mnie działają (TRS2006), czasem w ogóle ich nie widać na liście pojazdów w geodecie, a czasem wyskakuje jakiś błąd.
Wejdź na www.trainz.org.pl Tutaj masz 100 razy lepsze i lżejsze SU46 niż JDS. Sa do nich bardzo dobrze opracowane kabiny. Na razie powstały 3 wersje malowań.
Ostatnio zmieniony przez zolwik 14-12-2009, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Pawel_15 [Usunięty]
Wysłany: 23-04-2008, 21:44
zolwik ma racje. Kilan kiedyś pisał o ile znów czegoś nie pochrzaniłem, że te kabiny to takie pierwsze wersje i kto wie czy nie ostatnie. Najlepiej jak w kwestii przyszłości wypowie się sam Kilan, tak będzie najlepiej. Miło że Kilan zrobił kabine do SU46 i nie ukrywajmy że brakuje jej wiele do standardu HDM. Jednak cieszy to że taka kabina powstała, i to jest najważniejsze :)
Hehe - koledze TRS 2006 chyba coś się pomerdalo przy porownywaniu SU46 .Ciekawe w czym modele Kilanzioma są " sto razy lepsze i lzejsze " niż JDS ? Sorki za dygresje , ale bawią mnie takie dosadne porównania .
Ja z kolei zawsze wychodziłem z założenia, że należy się cieszyć z tego co jest... zwłaszcza jeśli nie stać mnie na zrobienie czegos podobnego własną pracą poświęcając drogocenny czas. Podobają mi się Sunie obu autorów...
Tak cofając się kilka lat wstecz, zanim (chyba) TRS2006 zaczął swoją przygodę z Trainz - pamiętam modele TrzcinyP czy SirM`a, z których bardzo się cieszyłem, jak je wgrałem do gry - byłem bardzo szczęśliwy, że w końcu mogę pojeździć polskim taborem po mapie. Zatem porównania, że coś jest lepsze z ust kogoś takiego jak ty, jest troszkę nie na miejscu - dla jednych to może być fajne, dla drugich coś innego - kwestia gustu...
Nie orientuję się czy ktoś nie próbował podczepić kabiny Kilana do Chesterowych loków, więc nie wiem jak to się ima ze sobą. Ale w sumie po co to robić - ktoś będzie chciał się pobawić jazdą kabinową, to wsiądzie w loki Kilana. ktos będzie chciał wydawać polecenia bez jazdy kabinowej wybierze albo tabor Kilana albo Chestera.
Pozdrawiam!
W ogóle bawią mnie takie posty. Powiedzmy, jakiś 'stary wyjadacz' trs'owy pokazuje swoje wypociny, a pod spodem post z całym szacunkiem nowego user'a 10-15 lat 'bardzo ładnie, ale popraw to czy tamto'. Kupa śmiechu, ale dobrze, że jest wesoło :).
Nawiązując do tematu tylko odnośnie ET22, próbowałem tak zrobić lok JDS -> kabina sir_M (jeszcze ta przed HDM'owa). Wszystko działało, przynajmniej przez ten czas co próbowałem tyle tylko, że była na złej wysokości, tuż nad torem.
Ostatnio zmieniony przez neptun 24-04-2008, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Nawiązując do tematu tylko odnośnie ET22, próbowałem tak zrobić lok JDS -> kabina sir_M (jeszcze ta przed HDM'owa). Wszystko działało, przynajmniej przez ten czas co próbowałem tyle tylko, że była na złej wysokości, tuż nad torem.
to wiemy bo chester zle pointy umiescil.. Makiemu chodzilo zapewne o loki SU45/6