Wysłany: 05-05-2008, 14:16 Szukam lokomotyw z działającymi kabinami
Jak w temacie. Proszę nie odsyłać mnie do PTT. Jeśli na stronie jest wiele dodatków proszę o nakierowanie na dodatek. Nie interesuje mnie narodowość loków.
Działające kabiny - nie rozumiem tego - masz na myśli kabiny hdm, czyli całkowicie zaawansowany pulpit sterowniczy - ruchome przyciski, śiecące się lampy kontrolne, wskaźniki, wajchy etc? Jesli interesują ciebie elektryki, elektrowozy EU07 (i repainty 07), EN57... ET22 jakieś znamiona kabiny są, ale nie jestem pewien czy ona działa jak wyżej wspomniana EU07.
Jeśli chodzi Tobie właśnie o to, to www.ptt.trainz.pl -> patrz dział download
Ostatnio zmieniony przez Maki 05-05-2008, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Za to wy nie umiecie czytać i spamujecie. NAPISAŁEM WYRAŹNIE: Proszę nie odsyłać mnie do PTT
Kamil: Większość tych stron nie działa
I chodzi mi o coś podobnego do HDM
Spokojnie, panowie, spokojnie. Nie jest zupełnie tak, że większość z podanych adresów nie działa. Nie działa link do TrainzMotion, bo jest w nim literówka, powinno być http://www.trainzmotion.cz/ Nie działa link do Hummusa, bo jest inny - http://hummus.trainz.cz Póki co nie mogę zlokalizować trzeciego z podanych linków. Pozostałe działają. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez alek1966 06-05-2008, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-05-2008, 11:39
Jak Ci mało to se zrób. Prezentów sie kurde zachciało.
Lokomotyw z kabnami jako takimi lub niezłymi jest całkiem dużo. DR BR130, DR BR244, M62, ĆD '151', ĆD '163", ĆD 143", "ĆD M296, ĆD '810, ĆD '410", ĆD '842, DR BR106, DR BR 102, PKP SM42, PKP SP42, PKP EU07, PKP ET22, RZD EM4, RZD TEM2, cały tabor blisko 100 parowozów SLW, czeski parowóz '475'. Moje SU45 i SU46 też mają uproszczone kabiny a także masa wagonów z wielu stron,
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 11-05-2008, 10:54
A czy umiejacy maja jakis obowiazek dzielenia sie przymusowo swoja wiedza? Masz pojecie ile kosztuje know-how? Wiele razy myslalem by napisac poradnik do skryptowania, ale tyle samo razy mi sie odechciewalo na mysl ze i tak by to nic nie dalo. Zainteresowani wiedza gdzie znalezc pomoc niezaleznie od tego co chca robic.
Pawel_15 [Usunięty]
Wysłany: 11-05-2008, 12:20
Ernie daj sobie spokój z gadką z takim kolesiem co ma 12 lat i o pewnych rzeczach pojęcia ni ma :) Zakładając że umiałbym sobie wymodelować kabine do ST43 i ją z pomocą erniego oskryptować to znaczy że muszę ją zrobić bo jakiś kurdupel sobie tak chce ? Co ja do cholery jakiś czarnuch jestem żeby robić na twoje życzenie !? SAM SE ZRÓB !!! Przez takich jak ty co siedzą 4literami i myślą zę rozumy pozjadali to sie modelarzom i twórca odechciewa czegokolwiek ! Byś poszukał jakiś zdjęć albo sam takowe zrobił i sie spytał to możę ktoś by się podjął, ale nie lepiej czekać sobie aż ktoś zrobi wszystko oskryptuje wymodeluje i jeszcze 10 PLN do każdego modelu daje co ?? nie ma tak FIGA Z MAKIEM !!!
O ile dla niektórych nie jest problemem zrobić dodatek, to zdobycie do niego materiałów jest juz bardzo trudno. Zrób, zrób tamto - ok spoko tylko zarzuć materiałami, coś za coś. Mamy kilkaset użytkowników, kilku modelarzy i mało osób, które nie potrafią modelować, ale podrzucają informację, skany zdjęcia. To się bardzo chwali.
Niedawno do mnie napsał Neptun - czy mogę zrobić mu Przeworsk, Pełkinię, Łańcut bo robi mapę i mu potrzeba. Takich osób było wiele, ale tym razem do prośby dołączył sporą paczkę ze zdjęciami. Takie prośby to ja rozumiem.
Podobnie Zygo dla którego zrobiłem Rzeszów.