Zacznę od tego, że poszukuję wykazu taboru z PMP-PW. Przypuszczam, że będzie sporo trudu z takim materiałem, ale zależy mi na stworzeniu tabeli podobnej do tej, którą ma Tomi na stronie [Tak, żądam dużo, ale potrzebne mi to jest do pewnego projektu].
Potrzebuję tak:
Oznaczenia danej lokomotywy [np. Ty51-138], lata pracy na PMP-PW, rok produkcji [tutaj akurat posłużę się książką B. Pokropińskiego, o ile dana seria będzie się tam znajdować] i producent.
Chciałbym umieścić na tym "spisie" same parowozy, ale informacjami o taborze spalinowym nie pogardzę...
Jeśli o czymś zapomniałem to przepraszam...
Chyba najwyższy czas sprostować sprawę: przede wszystkim zależy mi na parowozach. Jednakże, jeśli ktoś posiada całkiem ciekawy materiał [a z pewnością każdy jest pod jakimś względem interesujący] to chętnie przejrzę i skorzystam. Po krótkim namyśle: przyjmę wszystko co związane z taborem PMP-PW. Tutaj także bardzo dziękuję koledze Avs1000, który dał mi piękne zdjęcia.
@m0ke: Jak już pojawiają się oferty, to czemu nie...