Wysłany: 08-06-2008, 11:24 Semafory, karły i szlabany...
Mam dwa pytania:
1. Ściągnąłem sobie wszystkie semafory i karły (polskie) jakie udało mi sie znaleźc i ani w geodecia ani w maszyniście nie wyświetla mi się na nich pomarańczowe, niebieskie i białe światło. Dlaczego?
2. Gdy w geodecie wstawie szlabany, to są otwarte w maszyniście gdy jade pociągiem to normalnie sie zamykają a potem otwierają. Ale gdy znowu włącze geodete to szlabany są pozamykane i sygnaliza dalej jest włączyna (mowa o polskich szlabanach). Czemu mi sie tak robi?
To wszystko w TRS2006.
Prosze o odpowiedź
Zamknięciem szlabanów w geodecie nie przejmuj się, nic raczej z tym nie zrobisz.
Semafory Erniego? od razu mówię, że muszą być prawidłowo skonfigurowane, pokaż screena z sytuacji to może coś doradzę
Jak używałem TR06 to chyba taki problem przerabiałem, tylko nie jestem teraz pewny czy miałem te same semafory. U mnie były one typu I i typu II i któreś faktycznie po postawieniu nie wyświetlały się, rozwiązałem to poprzez zmianę typu tylko nie pamiętam z którego na który typ. I po zmianie wszystko już chodziło, oczywiście muszą być dobrze skonfigurowane. Ja po postawieniu semafora i po skonfigurowaniu go ustawiałem na torze pierwszą lepszą lokomtywę i sprawdzam obraz na semaforze przy różnych ustawieniach rozjadów. Przy To do tych semaforów chyba też ten problem występował nie wszystkie To widziały semafory.