Wysłany: 07-06-2008, 15:07 Tabliczki rejsowe w EN i SA
mam mały kłopot z tabliczkami resowymi. pytanie moje brzmi jak ich używać. Mam również Trainz 1.5 z SP4 i nie wiem ja zapisać np. Wrocław Gł. A w TRS 2004 nie umiem otwierać drzwi. Proszę o pomoc.
_________________ Życie jest jak pociąg... Sami się domyślcie o co chodzi.
Nie. Musisz dodać tak jak komendy Erniego :P Wchodzisz w ustawienia sesji w geodecie a następnie klikasz na ustawienia maszynisty czy coś takiego i zaznaczasz kwadracik komendy "Open door" :P
Ostatnio zmieniony przez Kamil 07-06-2008, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-06-2008, 22:30
Notabene jest ona dostępna teraz również na GWT. Ja tam zawsze używam jej, bo jest mega poręczna i wygodna, no i działa z każdym taborem posiadającym możliwość otwierania drzwi.
Wysłany: 13-06-2008, 13:16
Jak rozpakowywujesz tabliczki rejsowe jest tam napisane:
Cytat:
Mesh tabliczki rejsowej wymagany do wagonów osobowych. Lista taboru wykorzystującego tabliczkę na stronie www.ernietrainzideas.yoyo.pl (ew. www.trainz.pl).
Ustalanie kierunku na tablicach (przy wykorzystaniu ChangeDestSign dostępne na DLS, kuidy - 206816 99003 i 99004): Wpisujemy:
a) - dla pociągu pośpiesznego : P[stacjapoczątkowa!stacjaprzez!stacjakońcowa]
b) - dla poc. osobowego : O[stacjapoczątkowa!stacjaprzez!stacjakońcowa]
c) resetowanie : Reset