FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: mnich3001
17-06-2008, 12:28
Pomocy
Autor Wiadomość
Patryli
super user

Wysłany: 01-03-2008, 16:57   Pomocy

Cześć, mam problem, a mówiąc jaśniej: instalowałem sobie TRS2006, pod koniec instalacji zapytało mnie czy chce zainstalować NET..... dałem TAK.. lecz wyskoczył jakiś komunikat o treści: Your computer already has the latest version of windows common controls. - I po tym instalacja się kończy.. TRS działa ale nie ma Content manager ani tych innych narzędzi...

Proszę o pomoc, z góry dziękuję:

Pawel_15
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2008, 17:08   

Wywal TRS i zainstaluj jeszcze raz. Przy każdej instalacji mam ten błąd ale TRS i pochodne jego działają mi dobrze. Raz musiałem dwa razy TRSa instalować bo wywalało ale za trzecim razem było ok...

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 01-03-2008, 17:09   

Po pierwsze - formułujcie właściwie Nazwę wątku... byle nie pomocy, potrzebna pomoc i inne.
Co do problemu:
"lecz wyskoczył jakiś komunikat o treści: Your computer already has the latest version of windows common controls" - no to nie znaczy nic złego, wręcz przeciwnie - to jest informacja, że twój PC ma już zainstalowany ten najnowszy składnik.
Po trzecie, jeśli instalacja zakończyła się pomyślnie, to wszystko masz dobrze zainstalowane... jak odpalasz TRS to wybierasz opcję "Zarządzaj zawartością" i tu ci się otwiera CMP. Jeśli nic to nie daje, to spróbuj bezpośrednio z lokalizacji Dysk:\Program Files\Auran\TRS2006\Bin - ContentManager.exe, dalej nic - to spróbuj zainstalowac najnowsze sterowniki... to mi pomogło, gdyż po reinstalacji, nei zainstalowalem od razu sterownikow dla mojej karty graf i byly te systemowe... Trs działał, ale CMP już nie :)
Pozdrawiam!

Patryli
super user

Wysłany: 01-03-2008, 17:25   

maki, dzieki.. udało się.. już działa ;] jeszcze raz dzieki ;]
Ostatnio zmieniony przez Patryli 01-03-2008, 17:26, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu