Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-06-2008, 17:38 "buczenie" elektrowozu
Wszystkim jest to dobrze znane, lokomotywa stoi sobie na bocznicy, czy torze postojowym, jest całkowicie wyłączona a i tak dochodzi od niej to standartowe trs'owskie "buczenie" jak by silnika... :/ Postanowiłem że poprostu wycisze to buczenie, tylko jest mały haczyk.. a otóż.. Jest to kuid:-1:42003002 jednak nie moge nigdzie znaleźć tego folderu z tymi dźwiękami.. Może ktoś wie, gdzie może być ten że folder?
Pozdrawiam
Marcin
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
Pomógł: 15 razy Wiek: 39 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 448 Skąd: Kraków
Wysłany: 03-06-2008, 17:43
On pewnie jest w tych plikach w folderze /World, kjtóre mają rozszerzenie JA. Tylko że ich nie potrafił otworzyć nawet Ernie Souchak, i nic mi nie wiadomo, by ten stan rzeczy się zmienił...
_________________ Would you know my name if I saw you in heaven ?
Jpl ma rację, kuidy z minusem na początku są fabrycznie spakowane do pliku .ja, więc modyfikowanie tychże plików może tylko producent gry, w tym wypadku AURAN.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-06-2008, 19:44
Hmm... to zastanawiające ale jak grałem na TRS2006 wystarczyło wpisać w tym menagerze ten że kuid i miałem normalnie dostęp do tych plików dźwiękowych... No chyba że 2006 ma tą możliwość edytowania a 2004 nie ma... :/
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
Hmm... to zastanawiające ale jak grałem na TRS2006 wystarczyło wpisać w tym menagerze ten że kuid i miałem normalnie dostęp do tych plików dźwiękowych... No chyba że 2006 ma tą możliwość edytowania a 2004 nie ma... :/
W TRS2004 możliwości edytowania nie ma a trochę szkoda ;]
Ostatnio zmieniony przez Kamil 03-06-2008, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Kompatybilność wobec dźwięku wyłączonego loka na postoju? Dziękuję, wolę 2k4... Ale to temat na osobną dyskusję ;) OT STOP
_________________ Wreszcie upragniony avatar :)
Gryszaq [Usunięty]
Wysłany: 15-06-2008, 13:44
Ja mam porobione swoje dźwięki do lokomotyw. Elektrowozy rozwiązałem tak:
Dźwięk silnika, to głos rozpędu lokomotywy stworzony z dźwięków MaSzyny i oryginałów, z czego na początku jest wycie oporów rozruchowych. Na biegu jałowym jest ustawiona cisza, dźwięk wentylatorów silników trakcyjkbych jest nagrany i wstawiony jako dzwonek syreny, włączany za pomocą klawisza b.
włala - cała filozofia. Podobnie można rozwiązać spalinowozy, ale nie ma to takiego efektu jak elektrowozy.